Μοσχαράκι-νουά-με-σάλτσα-πορτοκάλι-konstantinas-kitchen
Φαγητά

Μοσχαράκι νουά με σάλτσα πορτοκάλι

Καλωσορίσατε στην κουζινούλα μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την πιο αγαπημένη μου συνταγή, Μοσχαράκι Νουά με σάλτσα πορτοκάλι!

Η συνταγή αυτή είναι τόσο απλή και εύκολη που ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα, θα μαγειρέψετε αυτό το πιάτο σαν επαγγελματίας σεφ, αφήνοντας τους καλεσμένους σας άφωνους με την κομψότητα και την πλούσια γευστική του προσέγγιση.

Καλέστε τους αγαπημένους σας, διακοσμήστε όμορφα το τραπέζι σας και απολαύστε αυτήν την εκλεπτυσμένη γευστική περιπέτεια. Είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσετε μια αξέχαστη στιγμή και να μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα τις υπέροχες γεύσεις που έχετε δημιουργήσει με αγάπη.

Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο νουά
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
ή 500γρ. φρέσκα μανιτάρια
1/2 ποτήρι (100ml) φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι (100ml) κονιάκ
1/4 ποτηριού (50ml) χυμό λεμονιού
1/4 ποτηριού (50ml) ελαιόλαδο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
1 kg of veal noua
1 large can of mushrooms
or 500 gr. fresh mushrooms
1/2 glass (100ml) natural orange juice
1/2 glass (100ml) cognac
1/4 cup (50ml) lemon juice
1/4 glass (50ml) olive oil
2 tbsp corn flour
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα καλό θα είναι να δέσουμε το κρέας μας με σπάγκο ή να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να μας το βάλει στο ειδικό διχτάκι, για να κρατήσει το σχήμα του.
  2. Τώρα στην κατσαρόλα μας βάζουμε 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας μας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Αφού το θωρακίσουμε καλά, σβήνουμε με 1/2 ποτήρι κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 1/4 του ποτηριού χυμό λεμονιού, 1/2 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου δύο ώρες.
  5. Στο μεταξύ σε ένα σκεύος με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια μας.
  6. Μόλις βράσει το κρέας μας, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο ζουμάκι του ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, αραιωμένο σε λίγο νερό, για να “δέσει” η σάλτσα μας. Τώρα προσθέτουμε και τα σοταρισμένα μανιτάρια.
  7. Κόβουμε το κρέας μας σε πολύ λεπτές φέτες και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρυζάκι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *