konstantinas-kitchen-kebap-kotopoulou-zoumera-kai-nostima
Φαγητά

Κεμπάπ κοτόπουλου ζουμερά και νόστιμα

Πολύ εύκολα σπιτικά, ζουμερά, κεμπάπ κοτόπουλου – chicken kebab.

Η ιστορία του κεμπάπ χρονολογείται αιώνες πίσω και είναι στενά συνδεδεμένη με την ανατολίτικη κουζίνα. Το κεμπάπ προέρχεται από τη λέξη “κεμπαπί”, που σημαίνει “κομμάτι κρέας” στα τουρκικά.

Σήμερα, το κεμπάπ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί συνώνυμο της ελληνικής και της τουρκικής κουζίνας.

Το κεμπάπ έχει γίνει δημοφιλές σε πολλές χώρες πέραν της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είναι συνηθισμένο φαγητό σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας.

Μπορεί να φτιαχτεί από διάφορα είδη κρέατος, όπως μοσχαρίσιο, αρνίσιο, κοτόπουλο, ή ακόμα χοιρινό. Η συνταγή μπορεί να διαφέρει κάπως ανάλογα με τις προτιμήσεις του μάγειρα και την περιοχή, αλλά η βασική ιδέα παραμένει η ίδια. Οι παραλλαγές αυτές δίνουν διαφορετική γευστική νότα στο φαγητό.

Παραδοσιακά σερβέρεται με αφράτες ψητές πίτες, συνοδευόμενο από πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και άλλα λαχανικά.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μικρό
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1 χούφτα μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. τσιμένι (κοφτό)
1/2 κ.γ. σουμάκ
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
500 gr. minced chicken
1 small onion
1/2 sweet red pepper
1 handful of parsley
1 clove of garlic
1 tsp tsimeni
1/2 tsp sumac
1/2 tsp smoked paprika
2 tbsp olive oil
1 tbsp vinegar
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε 1 κρεμμύδι μικρό, μισή πιπεριά φλωρίνης, 1 χούφτα μαϊντανό, 1 σκελίδα σκόρδο και πολτοποιούμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε μισό κιλό κιμά κοτόπουλου (στήθος, μπούτι ή ανάμικτο), 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδι, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι του καφέ πάπρικα καπνιστή, μισό κουταλάκι του καφέ σουμάκ, 1 κουταλάκι του καφέ (κοφτό) τσιμένι και τα πολτοποιημένα λαχανικά (χωρίς καθόλου υγρά) και ζυμώνουμε πολύ καλά για μερικά λεπτά.
  3. Σκεπάζουμε τον κιμά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 -2 ώρες.
  4. Τώρα ζυμώνουμε λίγο ακόμα τον κιμά μας για να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους και αφού βρέξουμε τα χέρια μας (για να μην κολλάει το μίγμα) πλάθουμε τα κεμπάπ στο σχήμα που θέλουμε.
  5. Σε ένα σχαροτήγανο (αντικολλητικό τηγάνι ή ψηστιέρα) βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κεμπάπ από όλες τις πλευρές, σε μέτρια φωτιά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *