https://www.konstantinas-kitchen.gr/glykia-siropiasti-patsavouropita-me-fyllo-kroustas/
Γλυκά Λίγα Υλικά

Γλυκιά σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας

Γλυκιά σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας, ένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστη προσπάθεια και λίγα υλικά.

Η απλότητα της συνταγής την καθιστά ιδανική για όλες τις περιστάσεις, από ένα γρήγορο γλυκό για την οικογένεια έως ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για ειδικές περιστάσεις.

Κάθε μπουκιά είναι μια εκρηκτική γευστική εμπειρία, με τη ζουμερή αίσθηση του σιροπιού αρωματισμένου με λεμόνι και κανέλα να δίνει μια ακαταμάχητη γλυκιά απόλαυση.

Αφού τη δοκιμάσετε μια φορά, θα ανακαλύψετε ότι είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό γλυκό. Είναι μια αφορμή για να μοιραστείτε γεύσεις και στιγμές ευτυχίας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο γλυκό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά για το σιρόπι:
750ml νερό
500γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας

Υλικά για την πίτα:
450 γρ. φύλλο κρούστας
250 ml σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά μεσαία
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (10γρ.)
2 βανιλίνες

Ingredients for the syrup:
750 ml of water
500 gr sugar
1 lemon peel
1 cinnamon stick

Ingredients for the pie:
450 gr. crust dough
250 ml vegetable oil
200 gr. sugar
200 gr. greek yoghurt
4 medium eggs
2 tsp baking powder (10gr.)
2 vanillins

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε 450-500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για μερικές ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά. Για πιο γρήγορα αν θέλουμε το βάζουμε στο φούρνο, στους 50 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ξεραθεί.
  2. Όταν το φύλλο μας ξεραθεί καλά, το σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια
  3. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, ώστε να κρυώσει πολύ καλά μέχρι να το χρειαστούμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 750ml νερό, 500 γραμμάρια ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλας, τη φλούδα από 1 λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  4. Τώρα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη, 4 αυγά μεσαία και χτυπάμε καλά.
  5. Προσθέτουμε 250ml σπορέλαιο, 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλάκια του γλυκού (10γρ.) μπέικιν πάουντερ, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε λίγο λίγο το θρυμματισμένο φυλλο, ανακατεύοντας καλά ώστε να βραχούνε όλα τα κομμάτια.
  7. Αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά για να μουλιάσουν καλά.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με λίγο σπορέλαιο, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε καλά.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για 40-45 λεπτά περίπου.
  10. Αμέσως μόλις βγάλουμε το ΚΑΥΤΟ γλυκό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ΚΡΥΟ σιρόπι.
  11. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με μια μεγάλη μπάλα από το αγαπημένο μας παγωτό.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!! Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *