konstantinas-kitchen-prasotigania-me-kotopoulo
Λίγα Υλικά Φαγητά

Πρασοτηγανιά με Κοτόπουλο

Η πρασοτηγανιά με κοτόπουλο είναι ένα κλασικό φαγητό που αποπνέει αρώματα, ζεστασιά και γεύση, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Πρόκειται για ένα φαγητό φτιαγμένο από νόστιμα, πολύ απλά υλικά που συνδυάζονται με εξαιρετικό τρόπο για να δημιουργήσουν μια εύγευστη συνταγή, ικανή να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς μερακλήδες της κουζίνας.

Επιπλέον, η πρασοτηγανιά με κοτόπουλο είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία και απαιτεί ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος. Αυτό την καθιστά μια πρακτική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα νόστιμο γεύμα χωρίς να απαιτείται μεγάλη προετοιμασία.

Είναι η τέλεια ευκαιρία για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας με τις δεξιότητές σας και να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαζί τους.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
500γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος & μπούτι)
1 κιλό πράσα
1 κρεμμύδι μεσαίο
1 φλ.κ. κρασί λευκό
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
λίγο μπούκοβο

Ingredients:
500g chicken fillet (breast & thigh)
1 kilo of leeks
1 medium onion
1 small cup White Wine
1 small cup olive oil
3-4 tbsp. lemon juice
1 tsp oregano
a little bukovo

Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 500 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο (στήθος και μπούτι χωρίς πέτσα) κομμένο σε μπουκιές.
  2. Όταν θωρακιστεί καλά το κρέας και πάρει ωραίο χρώμα, το βγάζουμε από το σκεύος.
  3. Ρίχνουμε άλλο μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες 2-3 εκατοστών περίπου και σοτάρουμε πολύ καλά.
  4. Τώρα σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό (μισή κούπα περίπου) και το κοτόπουλο με τα υγρά του.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν πολύ καλά τα πράσα.
  6. Όταν τα πράσα μαλακώσουν καλά, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι μας και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να μείνουν με το λαδάκι τους.
  7. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο καυτερό ή γλυκό.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *