Το αλμυρό κέικ με ζαμπόν, τυρί και πιπεριές είναι ένα γευστικό κέικ που φτιάχνεται εύκολα χωρίς τη χρήση μίξερ.
Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για πρωινό ή βραδινό σνακ, για το παιδικό πάρτυ, επίσης και για συνοδευτικό για τον καφέ σας.
Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της συνταγής είναι η απλότητα της προετοιμασίας. Χωρίς την ανάγκη του μίξερ, ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να δημιουργήσουν ένα νόστιμο αλμυρό κέικ σε λίγο χρόνο.
Η συνταγή αυτή προσφέρει μια υπέροχη ισορροπία γεύσεων και υφής. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο για όλη την οικογένειά σας.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. κεφαλοτύρι
7 αυγά μεσαία
7 φέτες ζαμπόν
6 κ.σ. γάλα εβαπορέ (60ml)
2 κ.σ. βούτυρο (50γρ.)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
Ingredients:
300 gr. self raising flour
150 gr. kefalotyri (hard salty greek cheese)
7 medium eggs
7 slices of ham
6 tbsp evaporated milk (60ml)
2 tbsp butter (50gr.)
1/2 tsp. salt
1/2 green pepper
1/2 red pepper
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 7 αυγά μεσαία, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 6 κουταλιές της σούπας (60ml)γάλα εβαπορέ, 2 κουταλιές της σούπας (50 γρ.) βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε με το χέρι, όχι με μίξερ.
- Ρίχνουμε 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο, 7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο, τις πιπεριές (μισή πράσινη και μισή κόκκινη) κομμένες σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
- Τώρα βουτυρο-αλευρώνουμε τη φόρμα μας, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
Τέλειο!!!
Σας ευχαριστώ πολύ!!!