Εύκολη πατσαβουρόπιτα με τυρί, τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμη.
Η επιτυχία αυτής της τραγανής και λαχταριστής τυρόπιτας κρύβεται στην απλότητα των υλικών και στην εύκολη διαδικασία που θα σας παρουσιάσω βήμα βήμα, ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας πατσαβουρόπιτα με απίστευτη γεύση που θα εντυπωσιάσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.
Είτε είστε λάτρεις της μαγειρικής, είτε απλά αναζητάτε μια γρήγορη και νόστιμη λύση για το σνακ σας, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Τα υλικά, αν και λίγα, συνδυάζονται τόσο όμορφα που δημιουργούν ένα εργαλείο στην κουζίνα σας, για γρήγορες και λαχταριστές συνταγές.
Αυτή η τυρόπιτα είναι η τέλεια ευκαιρία για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας με τις δεξιότητές σας και να μοιραστείτε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαζί τους.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (10-11 φύλλα)
400 γρ. τυρί φέτα
1/2 ποτήρι γάλα (100ml)
1 αυγό
πιπέρι
ελαιόλαδο
Ingredients:
1 package (10-11 sheets) of crusty dough
400 gr. feta cheese
1/2 glass of milk (100ml)
1 egg
pepper
olive oil
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 400 γραμμάρια τυρί φέτα, μισό ποτήρι γάλα (100ml) και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε 1 αυγό, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε. Τώρα ραντίζουμε με λάδι ένα ένα τα 5 από τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε ζαρώνοντάς τα στο ταψί.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με το τυρί και με τον ίδιο τρόπο τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρίζουμε το εξωτερικό φύλλο προς τα μέσα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 45-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ για την όμορφη πατσαβουροπιτα.
Ταλαιπωρήθηκα βέβαια πάρα πολύ με το φύλλο.
Ήταν του Κανάκη.
Πολύ χάλια.
Ήταν κολλημένα και ευτυχώς που επρόκειτο για πατσαβουροπιτα αλλιώς θα τρελαινωμουνα.
Τώρα λοιπόν που την τρώω είναι πολύ γευστική.
Δεν θα ξαναπάρω Κανάκη.
Καλό βράδυ να έχετε.
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγούλα μου!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!! 💖🥰💖