Αρωματικά-παξιμαδάκια-γλυκάνισου-konstantinas-kitchen
Κουλουράκια - Μπισκότα Σνακ

Παξιμαδάκια γλυκάνισου αρωματικά

Τα παξιμαδάκια γλυκάνισου είναι μια εκλεπτυσμένη εκδοχή του παραδοσιακού παξιμαδιού, ένας πραγματικός θησαυρός γεύσης και αρώματος!

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να πετύχετε αυτή τη συνταγή. Με απλές οδηγίες και αγάπη, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε στο σπίτι σας.

Από την στιγμή που η αρωματική ζύμη ξεκινά να ψήνεται και το γλυκό και ελκυστικό άρωμα που θυμίζει τον παραδοσιακό φούρνο της γιαγιάς απλώνεται σε όλο το σπίτι, θα σας κατακτήσουν και θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Με τον γλυκό γευστικό τους χαρακτήρα και το ευχάριστο άρωμα του γλυκάνισου, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να ευχαριστήσετε τους φίλους σας και να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι γ.οχ.
120 γρ. βούτυρο μαλακό
120 ml γάλα χλιαρό
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεσαίο
1 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
1/2 κ.γ. αμμωνία
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρ.)
λίγο σουσάμι (προαιρ.)

Ingredients:
500 gr. all purpose flour
120 gr. soft butter
120 ml warm milk
150 gr. sugar
1 medium egg
1 tsp grated anise
1/2 tsp. ammonia
1/2 tsp. baking soda
2 tbsp. cognac (optional)
a little sesame (optional)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 150 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε καλά.
  3. Τώρα σε 120ml γάλα χλιαρό διαλύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική και μισό κουταλάκι του γλυκού αμμωνία και το ρίχνουμε στο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά με το μίγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι γ.οχ. μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι που δεν θα κολλάει στο χέρι (θα χρειαστούμε περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι).
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και φτιάχνουμε 3 μακρόστενα φρατζολάκια.
  7. Τα βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας με αντικολλητικό χαρτί και χαράζουμε σε φέτες πάχους ενάμισι εκατοστό περίπου, χωρίς να τις χωρίζουμε.
  8. Αλείφουμε με λίγο κονιάκ ή αν δεν έχουμε, με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
  10. Αφήνουμε λίγο τα φρατζολάκια έξω από το φούρνο για να κρυώσουν ελαφρώς ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  11. Τώρα κόβουμε σε φέτες στα σημεία που είναι χαραγμένα, τοποθετούμε τα παξιμαδάκια στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  12. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι λίγο μαλακά και όσο κρυώνουν θα γίνονται τραγανά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *