konstantinas-kitchen-biskota-sable-me-sokolata
Γλυκά Κουλουράκια - Μπισκότα Λίγα Υλικά Σνακ

Μπισκότα σαμπλέ με σοκολάτα

Μπισκότα σαμπλέ με σοκολάτα, τα μικρά λαχταριστά κομμάτια τέχνης που συνδυάζουν τη γλυκόξινη γεύση της μαρμελάδας με την απολαυστική γεύση της σοκολάτας.

Η αφράτη υφή τους δίνει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα, ενώ η σοκολάτα που τα καλύπτει προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο γεύσης, κάνοντάς τα ακαταμάχητα.

Η εύκολη και απλή τους διαδικασία, καθιστά αυτά τα μπισκότα ιδανικά για όλους όσους αγαπούν να απολαμβάνουν νόστιμα γλυκά χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Είναι μια υπέροχη λιχουδιά για τα παιδιά, καθώς και μια νόστιμη συντροφιά για τον καφέ σας ή για κάθε στιγμή της ημέρας.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο σνακ!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά για 24 τεμάχια:
350γρ. αλεύρι γ.οχ.
250γρ. βούτυρο
90γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
100γρ. μαρμελάδα κεράσι
120 κουβερτούρα γάλακτος
1/2 κούπα τρούφα γάλακτος

Ingredients for 24 pieces:
350 gr. all purpose flour
250 gr. butter
90 gr. powdered sugar
1 egg yolk
1 vanillin
1 pinch of salt
100 gr. cherry jam
120 milk couverture
1/2 cup milk truffle

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε 90 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυπάμε με μίξερ για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού, 1 βανιλίνη και 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε καλά, σκέπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σφίξει και να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα μπισκότα μας.
  4. Τώρα αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας και τη ζύμη για να μην κολλάει και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 4-5 χιλιοστών περίπου.
  5. Με ένα κουπ-πατ κόβουμε τα μπισκότα και με μια μύτη κορνέ ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση, στα μισά μπισκότα.
  6. Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 18-20 λεπτά περίπου.
  7. Όταν κρυώσουν, σε κάθε μπισκότο απλώνουμε μισό κουταλάκι μαρμελάδα κεράσι και από πάνω τοποθετούμε το μπισκότο με την τρύπα.
  8. Αφού γεμίσουμε όλα τα μπισκότα μας, σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμμάτων λιώνουμε 120 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος.
  9. Περνάμε τα μπισκότα μας από τη μια μεριά από τη λιωμένη κουβερτούρα και μετά από την τρούφα γάλακτος.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *