Αφράτες-τυρόπιτες-κουρού-με-Μεσογειακή-γεύση-konstantinas-kitchen
Πίτες - Σφολιάτες Σνακ

Τυρόπιτες κουρού αφράτες με Μεσογειακή γεύση

Εμπνευσμένη από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, την αγάπη μου για το καλό φαγητό και την ευκολία που προσφέρουν οι σύγχρονες συνταγές, έφτιαξα για εσάς τις πιο αφράτες και νόστιμες τυρόπιτες με ζύμη κουρού.

Οι αφράτες τυρόπιτες κουρού είναι η τέλεια επιλογή για το πρωινό μας, για το κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά ή για ένα νόστιμο απογευματινό σνακ.

Είναι απλά απολαυστικές, φτιάχνονται πολύ εύκολα, με απλά υλικά της μεσογειακής κουζίνας και ενδείκνυνται για όλες τις ώρες της μέρας.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά για τη ζύμη:
400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. γιαούρτι στραγγ.
100ml ελαιόλαδο
100γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό μεσαίο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Υλικά για τη γέμιση:
150γρ. τυρί φέτα
150γρ. τυρί κρέμα
1 ντομάτα μεσαία
1 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
1/2 κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο νερό

Ingredients for the dough:
400 gr. self raising flour
300 gr. greek yogurt
100 ml olive oil
100 gr. melted butter
1 medium egg
1/2 tsp. salt
1 egg for the spread
some sesame seeds (optional)

For the filling:
150 gr. feta cheese
150 gr. cream cheese
1 medium tomato
1 tbsp sliced olives
1/2 tsp. thyme
2 tbsp olive oil
some water

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη:
    Σε ένα μπολ βάζουμε 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  2. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (χλιαρό, όχι καυτό), 100ml ελαιόλαδο, 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, όχι παραπάνω για να μη βγάζει λάδια η ζύμη.
  4. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή με μια ώρα, ώστε να κρυώσει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.
  6. Φτιάχνουμε τη γέμιση:
    Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη, 150 γραμμάρια τυρί κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει το μίγμα απαλό και να μπορούμε να το ανακατέψουμε) και ανακατεύουμε καλά.
  7. Τώρα προσθέτουμε 1 μεσαία ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια και τα υγρά της), 1 κουταλιά της σούπας ελιές σε ροδέλες (ψιλοκομμένες), μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και ανακατεύουμε.
  8. Φτιάχνουμε τις τυρόπιτες:
    Αφού αλευρώσουμε τον πάγκο μας τοποθετούμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
  9. Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα περίπου στα 15 εκατοστά.
  10. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, φέρνουμε τη μια άκρη από πάνω και κλείνουμε. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσουν καλά.
  11. Τοποθετούμε τις τυρόπιτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *