konstantinas-kitchen-nostimi-tigania-manitarion-mushrooms-with-vegetables
Λίγα Υλικά Φαγητά

Νόστιμη τηγανιά μανιταριών -Mushrooms with Vegetables

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη τηγανιά μανιταριών

Η τηγανιά μανιταριών είναι ένα δημοφιλές φαγητό που προετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και απολαμβάνεται από τους λάτρεις των μανιταριών ή και κατά την περίοδο της νηστείας. Μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό, συνοδευτικό, ακόμα και ως κύριο πιάτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Σήμερα θα σας δείξω πώς με λίγα και απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό και νόστιμο φαγητό που θα γεμίσει την κουζίνα σας με αρώματα, πώς μια απλή συνταγή μπορεί να μετατραπεί σε μια απολαυστική εμπειρία γεύσης, με την προσθήκη φρέσκων μυρωδικών και μπαχαρικών.

Τα μανιτάρια είναι ένα ευρέως διαδεδομένο και αγαπητό φαγητό σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Είναι γνωστά για την ιδιαίτερη γεύση και υφή που προσφέρουν στα πιάτα.

Περιέχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ανάλογα με το είδος τους, μπορεί να παρέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D και βιταμίνης Β12, που συνήθως βρίσκονται κυρίως σε ζωικά προϊόντα.

Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, αποτελούν ένα νόστιμο, θρεπτικό και ευέλικτο συστατικό στη διατροφή πολλών ανθρώπων, ενώ παράλληλα προσφέρουν πολλές δυνατότητες για δημιουργική μαγειρική.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
500γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πιπεριά πράσινη μεγ.
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα καπν.
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ.κ. κρασί λευκό
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
500 gr. white mushrooms
1 large onion
1 large green pepper
1 tsp oregano
1/2 tsp smoked paprika
1/2 tsp Bukovo
1 clove of garlic
1 small cup White Wine
1/2 small cup olive oil
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κόβοντας λίγο την άκρη από το κοτσάνι και βγάζοντας τη φλούδα.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά και σοτάρουμε για τουλάχιστον 10-12 λεπτά.
  3. Όταν εξατμιστούν τα υγρά τους, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό και μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή.
  4. Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *