konstantinas-kitchen-nistisimos-kimas-manitarion
Φαγητά

Νηστίσιμος Κιμάς Μανιταριών

Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου!
Σήμερα ετοίμασα έναν νηστίσιμο «κιμά» από μανιτάρια, τόσο γευστικό και αρωματικό, που κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν περιέχει κρέας. Θα σε εκπλήξει με τη γεύση και την υφή του! Πλούσιος, αρωματικός και απόλυτα χορταστικός, φτιαγμένος με απλά υλικά και ιδανικός για κάθε πιάτο που αγαπάς. Από μακαρονάδες και λαζάνια, μέχρι γεμιστά και πίτες και vegan ορεκτικά!

Ένας μικρός θησαυρός για τη νηστεία, τη vegan κουζίνα ή για όσους απλώς θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και νόστιμο.

Περιμένω να μου γράψεις στα σχόλια πώς τον δοκίμασες και αν σου άρεσε όσο άρεσε και σε μένα!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Και να θυμάσαι, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
500 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο μεγάλο
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ.κ. κρασί λευκό
2 κ.σ. μαϊντανό
1,5 φλ.κ. ελαιόλαδο

Ingredients:
500 g white mushrooms
1 large onion
1 green pepper
1 large carrot
200 g tomato juice
1 tbsp tomato paste
1 tsp sweet paprika
1 tsp oregano
1 clove of garlic
1/2 small cup white wine
2 tablespoons parsley
1.5 small cup olive oil

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τη φλούδα τους ή τα σκουπίζουμε με λίγο νωπό χαρτί κουζίνας και με έναν πολυκόφτη τα κόβουμε όσο ψιλοκομμένα θέλουμε. Αν μας αρέσει αφήνουμε μερικά κομμάτια πιο χονδροκομμένα.
  2. Στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Ρίχνουμε 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια, 1 μεγάλο καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη και αφού τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους και τώρα ρίχνουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
  5. Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 200 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, 1 κούπα ζεστό νερό, 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγη ζάχαρη.
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Τώρα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά ή σε κάθε φαγητό που χρειάζεται κιμά.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *