Η-τυρόπιτα -της-Νεκταρίας-konstantinas-kitchen
Πίτες - Σφολιάτες

Τυρόπιτα της Νεκταρίας

Η τυρόπιτα της Νεκταρίας, εύκολη και πολύ νόστιμη!

Η παραδοσιακή χειροποίητη τυρόπιτα είναι ένα αυθεντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας που φτιάχνεται με πολλή αγάπη και μεράκι. Είτε με χειροποίητο, είτε με έτοιμο φύλλο, είναι πάντα νόστιμη και λαχταριστή!

Σήμερα θα σας δείξω βήμα βήμα έναν πολύ εύκολο τρόπο για να φτιάξετε στο σπίτι σας μια υπέροχη τυρόπιτα, με τραγανή κρούστα και πλούσια σε γεύση γέμιση και να κάνετε τους αγαπημένους σας να θέλουν να τη δοκιμάσουν αμέσως!

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση, προσφέροντας την τέλεια λύση για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους και να την απολαύσετε καθημερινά ή ακόμη και σε ξεχωριστές στιγμές.

Υλικά:
6 φύλλα χωριάτικα (χωριάτικο φύλλο Κοζάνης κιχί)
350 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ανθότυρο
4 αυγά μεσαία
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγ.
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
σουσάμι (προαιρετικά)

Ingredients:
6 phyllo dough
350 gr. feta cheese
300 gr. cream cheese
4 eggs
3 tbsp greek yogurt
1 tbsp fine semolina
olive oil
salt & pepper
sesame seeds (optional)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε 300 γραμμάρια τυρί φέτα και 300 γραμμάρια ανθότυρο.
  2. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 4 αυγά μεσαία, 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό, λίγο αλάτι και πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με ελαιόλαδο. Το ταψί που χρησιμοποίησα σήμερα είναι 32Χ27 εκατοστά.
  4. Στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, ραντίζοντάς τα με μπόλικο ελαιόλαδο.
  5. Βάζουμε το μίγμα με τα τυριά και το στρώνουμε καλά.
  6. Στρώνουμε τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά με ελαιόλαδο.
  7. Αφού βάλουμε και το τελευταίο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο.
  8. Τώρα χαράζουμε την πίτα μας, ψεκάζουμε με λίγο νεράκι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (στην τελευταία θέση του φούρνου κάτω κάτω) για περίπου 60 λεπτά.
  10. Στη συγκεκριμένη πίτα έχω χρησιμοποιήσει χωριάτικο φύλλο Κοζάνης Κιχί. Φυσικά μπορείτε να τη φτιάξετε και με χειροποίητο ή με οποιοδήποτε άλλο φύλλο σας αρέσει.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

5 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *