Εύκολη-κολυκυθόπιτα-με-φύλλο-κρούστας-konstantinsa-kitchen
Φαγητά

Κολυκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Εύκολη κολυκυθόπιτα με φύλλο κρούστας, η αρχόντισσα του καλοκαιριού!

Καλωσορίσατε στο κουζινάκι μου, όπου οι μυρωδιές του καλοκαιριού σμίγουν με τις γευστικές απολαύσεις!

Σήμερα έχω για εσάς μια πραγματική αρχόντισσα των γεύσεων, την αλμυρή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας.

Αυτή η συνταγή είναι απλά απολαυστική! Φρέσκα κολοκυθάκια και τραγανά φύλλα κρούστας συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ελαφριά, χορταστική και νόστιμη πίτα που θα σας ξετρελάνει.

Η προετοιμασία είναι απλή και ευχάριστη. Θα σας δείξω βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε την τέλεια κολοκυθόπιτα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πολλή εμπειρία στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι φιλική προς αρχάριους!

Καθώς η πίτα μας θα ψήνεται στο φούρνο, οι αρωματικές νότες του καλοκαιριού θα κατακλύσουν τον χώρο. Η αναμονή αξίζει τον κόπο, όταν το αποτέλεσμα είναι μια πανέμορφη κολοκυθόπιτα, χρυσαφένια και τραγανή, έτοιμη να σας καλωσορίσει σε ένα φανταστικό ταξίδι γεύσεων.

Υλικά:
10-11 φύλλα κρούστας
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι μέτριο
3-4 κρεμμ. φρέσκα
2 αυγά μεσαία
250 γρ. τυρί φέτα
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Ingredients:
10-11 sheets crusty dough
1 kilo of zucchini
1 medium onion
3-4 fresh onions
2 medium eggs
3 tbsp. dill
2 tbsp. spearmint
2 tbsp. fine semolina
2-3 tbsp. olive oil
a little sesame (optional)

Εκτέλεση

  1. Σε χοντρό τρίφτη, τρίβουμε 1 κιλό κολοκυθάκια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τώρα με ένα τουλπάνι, τούλι ή με τα χέρια μας στίβουμε πάρα πολύ καλά τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, 2 αυγά μεσαία, αλάτι, πιπέρι, 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο το ταψί μας (το δικό μου ταψί είναι 28 εκ., αν θέλετε η πίτα σας να γίνει πιο λεπτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί).
  4. Τώρα στρώνουμε το πρώτο φύλλο ίσιο και το λαδώνουμε. Τοποθετούμε 3 φύλλα ζαρώνοντάς τα απαλά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τη μισή γέμιση.
  5. Τώρα αν η συσκευασία με τα φύλλα μας περιέχει 10 φύλλα, θα τοποθετήσουμε 2 φύλλα ζαρωμένα, αν περιέχει 11 φύλλα, θα τοποθετήσουμε 3 φύλλα ζαρωμένα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε την άλλη μισή γέμιση.
  6. Τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα ζαρωμένα και λαδώνουμε, γυρίζουμε το εξωτερικό φύλλο προς τα πάνω και το λαδώνουμε. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, το κλείνουμε προς τα μέσα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  7. Χαράζουμε τα κομμάτια, ψεκάζουμε με λίγο νεράκι για να γίνει η πίτα μας ακόμη πιο τραγανή και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία θέση του φούρνου κάτω κάτω, σε 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *