Αρακάς Λεμονάτος, ένα εξαιρετικά Νόστιμο, Θρεπτικό και Οικονομικό φαγητό, Ιδανικό και για τη Νηστεία!
Ο λεμονάτος αρακάς με άνηθο και καροτάκι είναι μια συνταγή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του αρακά με την φρεσκάδα του λεμονιού και την αρωματική νότα του άνηθου, προσφέροντας ένα υγιεινό και εύγευστο γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένειά σας.
Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο εύκολη στην προετοιμασία, αλλά και πλούσια σε θρεπτικές αξίες. Ο αρακάς είναι γνωστός για το υψηλό περιεχόμενο του σε ίνες και πρωτεΐνες, ενώ το λεμόνι προσθέτει μια δόση βιταμίνης C και φρεσκάδας.
Μια ιδανική επιλογή για τα παιδιά και όλη την οικογένεια, γεμάτη βιταμίνες και γεύση! Είναι τέλειος για κάθε περίσταση, είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως συνοδευτικό, ενώ είναι ιδανικός και για την περίοδο της νηστείας!
Δοκίμασε τη συνταγή μου και γράψε μου στα σχόλια πώς σου φάνηκε!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Και να θυμάσαι, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
1 κιλό αρακά
500γρ. πατάτες
3 καρότα μέτρια
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ.κ. χυμό λεμονιού
1,5 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρ.)
Ingredients:
1 kg peas
500g potatoes
3 medium carrots
1 large onion
2 fresh onions
1/2 bunch dill
1 small cup lemon juice
1.5 small cups olive oil
salt, pepper
1 teaspoon cornstarch (opt.)
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες, 500 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κυβάκια, 3 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Τώρα ρίχνουμε 1 κιλό αρακά, 500-600ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά ώσπου να μαγειρευτούν τα λαχανικά (30-40 λεπτά).
- Λίγα λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού, 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, ανακατέυουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Το φαγητό μας αν θέλουμε είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Αν προτιμάμε τη σάλτσα μας πιο παχύρρευστη, διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ σε 1/2 φλιτζανάκι νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και το ρίχνουμε στο φαγητό.
- Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να πάει παντού, αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα και απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμάκι και ωραίο τυράκι φέτα…
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
