konstantinas-kitchen-chylomeni-soupa-me-revithia
Λίγα Υλικά Φαγητά

Χυλωμένη σούπα με ρεβίθια

Μόνο λίγοι ξέρουν το μυστικό για την πιο χυλωμένη σούπα με ρεβίθια – chickpea Soup.

Η σούπα με ρεβίθια είναι πραγματικά ένα λαχταριστό και θρεπτικό μεσογειακό φαγητό, γεμάτο με αγάπη και γεύση. Είναι η ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα, προσφέροντας ζεστασιά και θρεπτική αξία σε κάθε κουταλιά.

Βάζοντας πολλή αγάπη και λίγα απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ γευστικό πιάτο που θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις και τις ανάγκες όλης της οικογένειας.

Είναι γεμάτη με θρεπτικές ουσίες, φυσική γεύση και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή διατροφή χωρίς κρέας και για όσους νηστεύουν.

Η σούπα με ρεβίθια είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό φαγητό, είναι μια εκδήλωση της αγάπης για το φαγητό, την υγεία και την παράδοση.

Καλή όρεξη και απολαύστε κάθε κουταλιά από αυτή την υπέροχη σούπα!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 καρότο μέτριο
1 φύλλο δάφνης
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.κ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι ή μπούκοβο

Ingredients:
250 gr. chickpeas
1 large onion
1 medium carrot
1 bay leaf
1 small cup olive oil
1/2 small cup lemon juice
salt & pepper or bukovo

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τα ρεβύθια σε μία κούπα με νερό να φουσκώσουν. Τώρα τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
  2. Στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο (ή τριμμενο αν προτιμάτε), η καρότο μέτριο κομμένο σε φέτες και τα ρεβίθια μας χωρίς τα υγρά.
  3. Ρίχνουμε 2-3 κούπες νερό ζεστό, αλάτι και 1 φύλλο δάφνης. Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε τον αφρό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια (αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό).
  5. Τώρα σε ένα μούλτι βάζουμε 2-3 κουτάλες από τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με λίγο από το νερό τους, προσθέτουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε.
  6. Ρίχνουμε τον χυλό από τα ρεβίθια στην κατσαρόλα, βράζουμε για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο και ζεστό ψωμάκι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *