Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη συνταγή που στολίζει το τραπέζι μας με αγάπη και ζεστασιά, Χοιρινό με Λάχανο. Ένα πιάτο που συνδυάζει το ζουμερό χοιρινό με τη φρεσκάδα του λάχανου.
Στο μπλογκ μου, μοιράζομαι πρακτικές συμβουλές για την απλή ετοιμασία αυτού του πιάτου. Ιδανικό για μια ημέρα που θέλετε να μαγειρέψετε για την οικογένεια και να το απολαύσετε.
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
500 γρ. χοιρινό μπούτι
2 λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό λάχανο
2 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ. ντομάτα ψιλοκομμ.
200 ml. χυμό ντομάτας
1/4 κ.γ. πάπρικα καυτερή
3 κ.σ. σέλινο
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
& αλάτι
Ingredients:
500 gr. pork leg
2 country-style sausages
1 kgr. cabbage
2 medium onions
200 gr. finely chopped tomatoes
200 ml tomato juice
1/4 teaspoon hot paprika
3 tbsp celery
1 carrot
2 bay leaves
1 small cup olive oil
1 clove garlic
salt
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε καλά το λάχανο, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λάχανο. Το βράζουμε για 4-5 λεπτά και το σουρώνουμε.
- Τώρα στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας κομμένο σε μεγάλες μπουκιές.
- Όταν πάρει ωραίο χρώμα το κρέας, ρίχνουμε 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Μόλις μαραθεί καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε και αυτά.
- Ρίχνουμε 200 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη, 200ml χυμό ντομάτας (ελαφρώς συμπυκνωμένο), 2 φύλλα δάφνης, 1 κούπα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά.
- Τώρα προσθέτουμε 1 καρότο σε φέτες, 3 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο (το κοτσάνι, όχι τα φύλλα), αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή και το λάχανο χωρίς τα υγρά του.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το λάχανο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
