konstantinas-kitchen-melomeno-chtapodi-me-kofto-makaronaki
Φαγητά

Μελωμένο Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Αν λατρεύεις τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει! 🤩 Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα πιάτο γεμάτο θαλασσινή νοστιμιά, ιδανικό για κάθε περίσταση. Από ένα καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι, μέχρι ένα νηστίσιμο γεύμα που θα απογειώσει τη γεύση σου! 🌿💙

Σε αυτό το βίντεο, μοιράζομαι μαζί σου όλα τα μυστικά για να πετύχεις ένα απόλυτα τρυφερό χταπόδι και μια σάλτσα δεμένη, πλούσια και γεμάτη αρώματα. Ένα φαγητό που λιώνει στο στόμα και θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου! 🤤

👉 Δοκίμασε τη συνταγή μου και γράψε μου στα σχόλια πώς σου φάνηκε!
📌 Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Και να θυμάσαι, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
500γρ. χταπόδι
250γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι μεγάλο
200γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
ξυλάκι κανέλας
λίγο μπούκοβο γλυκό
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι (προαιρετ.)
1 φλ.κ. κρασί λευκό
1 φλ.κ. ελαιόλαδο

Ingredients:
500g octopus
250g ditalini pasta
1 large onion
200g tomato juice
1 tbsp. tomato paste
1 clove of garlic
3-4 grains of allspice
cinnamon stick
a little sweet chili pepper
1 bay leaf
1 tsp sugar
2 tbsp vinegar (optional)
1 small cup white wine
1 small cup olive oil

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
  2. Ρίχνουμε και το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια και αφού το σοτάρουμε για μερικά λεπτά, σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 200 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (προαιρετικά), 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 3-4 κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο γλυκό (ή καυτερό αν προτιμάμε), 2 κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (35-40 λεπτά).
  4. Τώρα ρίχνουμε 250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι, αν χρειάζεται λίγο ακόμη ζεστό νερό, πιπέρι και αν θέλουμε αλάτι (το χταπόδι συνήθως είναι αλμυρό, μπορεί να μην χρειαστεί έξτρα αλάτι).
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά. Θέλουμε τα ζυμαρικά να “κρατάνε” λίγο.
  6. Όταν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγα λεπτά να “τραβήξει” τα υγρά του και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *