Κολοκυθοανθοί με γέμιση τυριών και κουρκούτι, το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι.
Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τη γεύση του καλοκαιριού στο πιάτο σας με αυτήν την εκπληκτική συνταγή για τραγανούς κολοκυθοανθούς με κουρκούτι και γέμιση τυριών!
Με τον ανάλαφρο και τραγανό τους χαρακτήρα, αυτοί οι λουλουδένιοι θησαυροί είναι η ιδανική επιλογή για ένα καλοκαιρινό brunch ή μια μάζωξη με τους φίλους σας.
Η χρυσαφένια τραγανή κρούστα από το κουρκούτι, σε συνδυασμό με τη ζουμερή και πεντανόστιμη γέμιση τυριών, σας προσφέρουν μια αίσθηση που κάνει αυτό το πιάτο ακόμα πιο απολαυστικό.
Αυτή η συνταγή για τραγανούς κολοκυθοανθούς με κουρκούτι και γέμιση τυριών είναι μια πραγματική αφιέρωση στα αρώματα και τις γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού.
Προσκαλέστε τους φίλους σας για να μοιραστείτε μαζί τους αυτήν την απόλαυση και να ανακαλύψετε παρέα τη μαγεία που κρύβεται πίσω από αυτό το γευστικό έργο τέχνης.
Υλικά:
15-20 κολοκυθοανθοί
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ανθότυρο ή κότατζ
2 κ.σ. δυόσμο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 αυγό μεσαίο
λίγο πιπέρι150 γρ. αλεύρι γ.οχ.
200-220ml μπύρα ξανθιά
Ingredients:
15-20 zucchini blossoms
200 gr. feta cheese
100 gr. anthotyro or cottage cheese
2 tbsp. spearmint
1/2 tsp. oregano
1 medium egg
pepper150 gr. all purpose flour
200-220 ml blonde beer
Εκτέλεση
- Για τη συνταγή μας επιλέγουμε 15-20 ολόφρεσκους κολοκυθοανθούς. Τους καθαρίζουμε αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το στήμονα και τα εξωτερικά μικρά φυλλαράκια. Τους πλένουμε προσεκτικά με δροσερό νεράκι και τους τοποθετούμε σε μια στεγνή πετσέτα για να στραγγίσουν, με το άνοιγμα προς τα κάτω.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε 200 γραμμάρια τυρί φέτα και 100 γραμμάρια ανθότυρο ή κότατζ. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, λίγο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 αυγό μεσαίο και ανακατεύουμε καλά.
- Τώρα με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους κλείνουμε προσεκτικά.
- Για το κουρκούτι: σε μια κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150 γραμμάρια περίπου) ρίχνουμε μπύρα ξανθιά μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός (200-220 ml περίπου).
- Στο τηγάνι μας βάζουμε περίπου 2 εκατοστά λάδι για τηγάνισμα να ζεσταθεί. Περνάμε τους κολοκυθοανθούς από το κουρκούτι και μόλις κάψει καλά το λάδι, τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
