konstantinas-kitchen-choirino-me-saltsa-portokali
Λίγα Υλικά Φαγητά

Χοιρινό με σάλτσα πορτοκάλι

Το χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα πορτοκάλι είναι ένα φαγητό που ξεχωρίζει για τη νοστιμιά του, την εύκολη προετοιμασία και τα ελάχιστα υλικά που χρειάζεται για να μαγειρευτεί.

Είναι ένα πιάτο που απευθύνεται σε όσους λατρεύουν το χοιρινό κρέας και επιθυμούν μία εύκολη λύση για το κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι. Το μαγείρεμα αυτού του πιάτου απαιτεί ελάχιστα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι μια γευστική εμπειρία που θα κάνει τους καλεσμένους σας να ενθουσιαστούν.

Η χρήση του χυμού πορτοκαλιού προσδίδει μια φρουτώδη νότα εσπεριδοειδών στο φαγητό, δημιουργώντας έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό γεύσεων.

Δείτε πώς αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση, προσφέροντας την τέλεια λύση για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους και να την απολαύσετε καθημέρινά ή ακόμη και σε ξεχωριστές στιγμές.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινό μπούτι
250ml χυμό πορτοκαλιού
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 φλ.κ. κρασί λευκό
2 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
1.5 kg. pork leg
250 ml orange juice
1 medium onion
1 clove of garlic
1 tsp. oregano
1/2 tsp. thyme
1 small cup White Wine
2 tbsp wheat flour
1 small cup olive oil
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε δένοντας το κρέας με σπάγκο μαγειρικής για να κρατήσει το σχήμα του.
  2. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας μας πολύ καλά, ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Αφού θωρακίσουμε καλά το κρέας, το βγάζουμε από το σκεύος και στο λάδι που έχει μείνει σοτάρούμε 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.
  4. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τώρα σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 250ml χυμό πορτοκαλιού, 500ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
  7. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κρέας από το σκεύος και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  9. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σάλτσα. Αν τη θέλουμε πιο πηχτή, βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό καπάκι και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει εκεί που θέλουμε.
  10. Βυθίζουμε το κρέας στη σάλτσα και σερβίρουμε με πατατούλες ή ρύζι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *