Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θα σας αποκαλύψω την πιο εύκολη συνταγή για Ζουμερό Κοτόπουλο με Κεφίρ και Μεσογειακά Αρώματα, που θα σας αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε το κοτόπουλο!
Αν ψάχνετε για μια νόστιμη, εύκολη και υγιεινή συνταγή, αυτή είναι η ιδανική επιλογή! Με λίγα, απλά υλικά και ελάχιστη προετοιμασία μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό, τρυφερό και ελαφρύ γεύμα που θα λατρέψουν όλοι. Ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα σας βγει τέλεια από την πρώτη φορά!
Το κοτόπουλο γίνεται απίστευτα ζουμερό, χάρη στο κεφίρ που το μαλακώνει φυσικά, ενώ τα μεσογειακά βότανα και μπαχαρικά του χαρίζουν αρώματα και γεύση. Το κεφίρ δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό φυσικό μαρινάρισμα που μαλακώνει το κρέας, αλλά και μια υπερτροφή γεμάτη προβιοτικά, ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν την πέψη και την υγεία του εντέρου. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό, ελαφρύ αλλά χορταστικό, και τέλειο ακόμη και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Δοκιμάστε τη συνταγή και πείτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές. Αν σας άρεσε η συνταγή μου, πατήστε το like και μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
100ml κεφίρ
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
500g chicken fillet
100ml kefir
1 teaspoon of thyme
1 tsp oregano
1 tsp sweet paprika
1/2 small cup olive oil
1 tbsp vinegar
1 clove of garlic
salt & pepper
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε χοντρές λωρίδες ή φέτες.
- Προσθέτουμε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι, 100ml κεφίρ και κάνουμε ένα καλό μασάζ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά για όλο το βράδυ).
- Τώρα βάζουμε τα φιλετάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις) σε 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
- Συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ, κινόα με λαχανικά ή ό,τι μας αρέσει…
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
