Τηγανίτες Κολοκυθιού ή Κολοκυθοκεφτέδες ένα έδεσμα που όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες της Ελλάδας λατρεύουν και δεν λείπει από κανένα καλοκαιρινό τραπέζι.
Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θα σας δείξω τη συνταγή για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες και αρωματικές τηγανίτες κολοκυθιού.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το καλοκαίρι, με απλά υλικά που αναδεικνύουν τις μεσογειακές γεύσεις. Είναι τόσο εύκολη που θα την αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή!
Οι τηγανίτες κολοκυθιού μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο. Συνοδέψτε τις με την αγαπημένη σας χωριάτικη σαλάτα και τραγανές τηγανιτές πατατούλες για ένα πλήρες και γευστικό γεύμα.
Ακολουθήστε με βήμα-βήμα καθώς προετοιμάζουμε αυτές τις υπέροχες τηγανίτες κολοκυθιού και ανακαλύψτε πόσο εύκολη και απολαυστική είναι αυτή η συνταγή. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι για περισσότερες νόστιμες συνταγές και να αφήσετε τα σχόλιά σας από κάτω.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια
1 καρότο μέτριο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 αυγό μεσαίο
50 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. αλεύρι γ.οχ.
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
500 gr. zucchini
1 medium carrot
1 medium onion
1 medium egg
50 gr. kefalotyri (hard salty greek cheese)
100 gr. all purpose flour
2 tbsp parsley
2 tbsp dill
1 tbsp spearmint
salt & pepper
Εκτέλεση
- Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε 500 γραμμάρια κολοκυθάκια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι, τούλι ή λεπτή πετσέτα και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τώρα τα στίβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε 1 μέτριο καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη, 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο (χωρίς υγρά), 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο, 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 αυγό μεσαίο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γραμμάρια περίπου και ανακατεύουμε. Το μίγμα θα είναι σαν ένας σφιχτός χυλός, δεν θα πλάθεται με τα χέρια.
- Στο τηγάνι μας ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα (2 εκατοστά περίπου μέσα στο σκεύος) και μόλις κάψει καλά βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα για κάθε τηγανίτα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
