flogeres-me-gemisi-tirion-konstantinas-kitchen
Λίγα Υλικά Πίτες - Σφολιάτες Φαγητά

Φλογέρες με γέμιση τυριών

Καλωσήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ολοκαίνουργια συνταγή για τα πιο τραγανά και απολαυστικά μπουρεκάκια (φλογέρες) με φύλλο κρούστας και λαχταριστή γέμιση τυριών, ψημένα στο φούρνο χωρίς περιττά λάδια!

Δοκιμάστε μια μοναδική λιχουδιά που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Μάθετε όλα τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα και απολαύστε κάθε μπουκιά από αυτή την λαχταριστή και εύκολη συνταγή. Μην χάσετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό στην κουζίνα σας!

Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
5 φύλλα κρούστας
150 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
1 πιπεριά φλωρίνης ψημένη
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο σπορέλαιο
1 αυγό για άλειμμα

Ingredients:
5 crust dough sheets
150 gr. feta cheese
150 gr. manouri or anthotyro
1 florin pepper baked
1 tsp oregano
2 tbsp olive oil
a little vegetable oil
1 egg for spreading

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε 150 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη, 150 γραμμάρια μανούρι ή ανθότυρο θρυμματισμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης ψημένη (100 γραμμάρια περίπου) σε κυβάκια και ανακατεύουμε καλά.
  2. Χωρίζουμε 5 φύλλα κρούστας σε 6 ίσες λωρίδες (στην μεγαλύτερη πλευρά τους) και μοιράζουμε τις λωρίδες σε δύο στοίβες.
  3. Αλείφουμε τη μία λωρίδα με λίγο σπορέλαιο, παίρνουμε μία δεύτερη λωρίδα από την άλλη στοίβα και την τοποθετουμε από πάνω σταυρωτά, αφήνοντας περίπου 4-5 εκατοστά στην κάτω πλευρά και την λαδώνουμε.
  4. Στο σημείο που εφάπτονται τα δύο φύλλα, τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, διπλώνουμε τις δύο άκρες στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε πιο ενισχυμένα τοιχώματα στα πλαϊνά και τα κλείνουμε από πάνω.
  5. Τυλίγουμε το ρολάκι ζωρίς να το σφίγγουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με αυγό χτυπημένο (αραιωμένο με λίγο νεράκι).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 160 βαθμούς στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *