Σουφλέ-Μελιτζάνας-(με τυριά)-konstantinas-kitchen
Φαγητά

Σουφλέ Μελιτζάνας (με τυριά)

Απολαυστικό Σουφλέ Μελιτζάνας (με τυριά), το πιάτο που συνδυάζει τη ζουμερή και λαχταριστή υφή του σουφλέ με την εκπληκτική γεύση της μελιτζάνας και των τυριών.

Σήμερα θα ανακαλύψετε μαζί μου μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές που θα σας κάνει να δείτε τη μελιτζάνα με άλλο μάτι.

Το Σουφλέ Μελιτζάνας με τυριά αναδεικνύει την κομψότητα της μελιτζάνας και την πλούσια γεύση των τυριών σε μια αρμονική ένωση. Είτε αποφασίσετε να το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό, αυτό το πιάτο θα προσθέσει μια νότα πολυτέλειας και γεύσης σε κάθε τραπέζι σας.

Υλικά:
4 μεγάλες μελιτζάνες (1 κιλό περίπου)
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. τυρί γκούντα
200 γρ. μπέικον
1 ντομάτα μεσαία
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Ingredients:
4 large eggplants (about 1 kg.)
200 gr. feta cheese
200 gr. cream cheese
200 gr. gouda cheese
200g bacon
1 medium tomato
1 green pepper
1 medium onion
1 tsp oregano
salt, pepper, olive oil

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε 4 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού περίπου και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια τυρί κρέμα, θρυμματίζουμε 200 γραμμάρια τυρί φέτα και προσθέτουμε 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια, 1 ντομάτα μεσαία κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σποράκια και τα υγρά της), 1 κρεμμύδι μεσαίο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το 1/3 από τις μελιτζάνες, από πάνω στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα με τα τυριά, το μισό μπέικον (100 γραμμάρια), άλλη μια στρώση μελιτζάνες, το υπόλοιπο μίγμα με τα τυριά, το υπόλοιπο μπέικον και μια στρώση με της τελευταίες μελιτζάνες. Σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί γκούντα (200 γραμμάρια περίπου).
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *