Σαλάτα-του-Καίσαρα-konstantina's-kitchen
Σαλάτες

Σαλάτα του Καίσαρα

Καλωσορίσατε στην κουζινούλα μου! Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια κλασική συνταγή, τη σαλάτα του Καίσαρα.

Αυτή η σαλάτα είναι μια αριστοκρατική επιλογή που συνδυάζει τη φρεσκάδα, την απαλή γεύση και την εκλεπτυσμένη παρουσίαση.

Είτε για ένα καθημερινό τραπέζι, είτε για ένα επίσημο γεύμα η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Ακολουθώντας τα βήματα που θα σας καθοδηγήσουν, θα φτιάξετε μια σαλάτα που θα ξεχωρίζει και θα εντυπωσιάζει σε κάθε σας τραπέζι.

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την πληθώρα αρωμάτων και γεύσεων που κρύβονται σε αυτήν την σαλάτα και να αφεθείτε στην απόλαυση μιας αυθεντικής γαστρονομικής εμπειρίας.

Προσθέστε μια πινελιά προσωπικού στιλ στη σαλάτα σας, προσαρμόζοντας τα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και δώστε νέα πνοή στην κουζίνα σας με αυτήν την κλασική, αλλά πάντα επίκαιρη συνταγή!

Υλικά για τη σαλάτα:

1 μαρούλι μεσαίο

250γρ. κοτόπουλο ψημένο

φλούδες παρμεζάνας

1-2 χούφτες κρουτόνς

για τη σως:

3 κ.σ. μαγιονέζα

2 φιλέτα αντζούγιας

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι & πιπέρι

για το κοτόπουλο:

250 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος)

1 κ.γ. ρίγανη (κοφτό)

1/2 κ.γ. μίγμα για κοτόπουλο

1 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. λάδι

αλάτι & πιπέρι

Ingredients:

1 medium lettuce

250 gr. chicken

parmesan peels

1-2 handfuls of croutons

for the sauce:

3 tbsp. mayonnaise

2 anchovy fillets

1 tsp. mustard

1 tbsp. lemon juice

3 tbsp. olive oil

1 clove of garlic

Salt Pepper

for the chicken:

250gρ. chicken fillet (breast)

1 tsp. oregano

1/2 tsp. chicken mix

1 tbsp. vinegar

2 tbsp. oil

salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το κοτόπουλό μας (σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο ψημμένο ή βρασμένο που σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα).
  2. Παίρνουμε ένα φιλέτο κοτόπουλου 250 γραμμαρίων περίπου και το κόβουμε σε δυο λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού μίγμα για κοτόπουλο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, κάνουμε ένα μασαζάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε ψηστιέρα ή σχαροτήγανο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  3. Τώρα φτιάχνουμε τη σώς. Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φιλετάκια αντζούγιας, λίγο αλάτι & πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά. Τώρα προσθέτουμε στο μίγμα 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ανατατεύουμε.
  4. Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας. Σε μεγάλο μπολ κόβουμε ένα μαρούλι μεσαίου μεγέθους σε χοντρά κομμάτια, ρίχνουμε τη σως, το ψημένο κοτόπουλο, λίγες φλούδες παρμεζάνας, 1-2 χούφτες κρουτόνς, και η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο καλαμπόκι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *