Ρολάκια Μελιτζάνας με Μπέικον και Τυριά, μια συναρπαστική συνταγή που συνδυάζει την ελληνική κουζίνα με μια δόση δημιουργικότητας και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό!
Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου! Στη σημερινή μου συνταγή θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο η κλασική μελιτζάνα μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό πιάτο, με έναν πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων που θα σας εντυπωσιάσει.
Είτε είστε ένας λάτρης της μελιτζάνας, είτε απλά αναζητάτε νέες και λαχταριστές ιδέες, αυτό το βίντεο θα σας εμπνεύσει να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο της ελληνικής κουζίνας.
Υλικά για 10 ρολάκια:
2 μελιτζάνες μεγάλες
5 φέτες μπέικον
150 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. μοτσαρέλα
1 ντομάτα μεγάλη
1 κρεμμύδι μέτριο
1/2 πιπεριά πράσινη
1 χούφτα μαϊντανό
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
2 large eggplants
5 slices of bacon
150 gr. feta cheese
100 gr. mozzarella
1 large tomato
1 medium onion
1/2 green pepper
1 handful of parsley
1/2 tsp. sweet paprika
1/2 tsp. oregano
1 clove of garlic
salt & pepper
Εκτέλεση
- Πλένουμε 2 μεγάλες μελιτζάνες καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες (μισό εκατοστό περίπου). Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Τώρα τις ξεπλένουμε καλά, τις σκούπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε.
- Στο σκεύος που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες και με το λάδι που έχει μείνει σοτάρουμε 1 κρεμμύδι μέτριο (ψιλοκομμένο), 1 σκελίδα σκόρδο και μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια.
- Προσθέτουμε μια μεγάλη ντομάτα τριμμένη, μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 150 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Σε κάθε φέτα μελιτζάνας τοποθετούμε μισή φέτα μπέικον, μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος (το οποίο έχουμε λαδώσει με λίγο ελαιόλαδο) με το άνοιγμά τους προς τα κάτω, κόβουμε 100 γρ. μοτσαρέλλας σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στα ρολάκια μας.
- Ψήνουμε σε 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
