Νηστίσιμο ρυζόγαλο, πλούσιο σε αρώματα και γεύση.
Αυτό το ρυζόγαλο ξεχειλίζει από αρωματική πλούσια γεύση και αποτελεί την ιδανική επιλογή για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
Καθώς το γάλα αμυγδάλου αναμιγνύεται με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα υπόλοιπα αρωματικά, δημιουργείται μια διακριτική γλυκιά νότα, που αναδεικνύει την κλασική γεύση του ρυζογάλου και θα σας συναρπάσει.
Υλικά:
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου – ρόφημα χωρίς ζάχαρη
(το γάλα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη δεν είναι κατάλληλο για τη συνταγή)
130 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ρύζι γλασέ
70 γρ. κορν φλάουρ
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3-4 γαρύφαλα
Ingredients:
1 liter of almond milk – sugar-free drink
(gluten-free almond milk is not suitable for the recipe)
130 gr. sugar
100 gr. glutinous rice
70 gr. corn flour
1 star anise
3-4 cloves
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 λίτρο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, και 3-4 γαρύφαλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να εξατμιστεί το νερό.
- Αφαιρούμε όλα τα αρωματικά και προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 130 γραμμάρια ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε 70 γραμμάρια κορν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια ωραία παχύρευστη κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε μπολάκια και μόλις κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε με λίγη σκόνη κανέλας.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
