Εύκολη Τάρτα Λεμόνι Χωρίς Ψήσιμο, Χωρίς Βράσιμο. Μια δροσερή γλυκιά απόλαυση για τις καλοκαιρινές μέρες και όχι μόνο.
Καλωσορίσατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα σας έχω μια φανταστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Αν αναζητάτε μια δροσερή και ανάλαφρη λιχουδιά που μπορείτε να ετοιμάσετε χωρίς να ανάψετε το φούρνο, τότε αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
Ο συνδυασμός της δροσιστικής λεμονάτης κρέμας, με την τραγανή βάση τάρτας θα σας ταξιδέψει σε γευστικά μονοπάτια γεμάτα φρεσκάδα και αρώματα. Το καλύτερο; Δεν απαιτείται ψήσιμο ή βράσιμο, οπότε είναι ιδανική για να τη φτιάξετε τις καλοκαιρινές μέρες, όταν δεν επιθυμείτε να ζεσταθείτε από τον φούρνο.
Αυτή η τάρτα είναι ιδανική για τις καλοκαιρινές σας εκδηλώσεις, για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την απλότητα της και τη φρεσκάδα της γεύσης της.
Ανεβάστε τη δημιουργικότητά σας και προσθέστε διακοσμητικά, όπως φρέσκα φρούτα ή αιθέριες φέτες λεμονιού για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.
Υλικά για την κρέμα:
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
200 ml γάλα πλήρες
70 ml χυμό λεμονιού
3 φύλλα ζελατίνης (5γρ.)
ξύσμα από μισό λεμόνι
για τη βάση:
220 γρ. μπισκότα πτι μπερ
130 γρ. βούτυρο
Ingredients for the cream:
400 gr. sweetened condensed milk
200 ml milk
70 ml lemon juice
3 sheets of gelatin (5g.)
zest of half a lemon
for the tart:
220 gr. petit-beurre
130 gr. butter
Εκτέλεση
- Για την τάρτα: Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε 220 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε 130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βραχούνε όλα τα μπισκότα.
- Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών περίπου και ‘πατώντας’ τα με ένα ποτήρι, φτιάχνουμε τη βάση για την τάρτα.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
- Για την κρέμα λεμονιού: Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βάζουμε 3 φύλλα ζελατίνης για 5-10 λεπτά.
- Αφού μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης, τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας και τα διαλύουμε σε 200 ml ζεστό γάλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 400 γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο, προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λεμόνι, 70ml φρέσκο χυμό λεμονιού και χτυπάμε με μίξερ για μερικά λεπτά, μέχρι το μίγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Τώρα προσθέτουμε το γάλα με τις ζελατίνες και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
- Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση της τάρτας και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα, βγαζουμε την τάρτα μας για μερικά λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ωστε να την ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.
- Γαρνίρουμε το γλυκό μας με λεπτές φέτες λεμονιού, φρέσκα φρούτα ή όπως μας αρέσει!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
