Οι κρεμμυδοντολμάδες φούρνου (Onion dumplings in the oven) είναι ένα εξαιρετικά μερακλήδικο και ενδιαφέρον γεύμα, εμπνευσμένο από τη μεσογειακή κουζίνα.
Σε κάθε μπουκιά, αισθάνεστε την αγάπη και τη φροντίδα που έχουν επενδυθεί για να δημιουργηθεί αυτό το νόστιμο και αρωματικό φαγητό.
Είτε είστε λάτρης της μαγειρικής, είτε απλά αναζητάτε νέες και λαχταριστές ιδέες, αυτή η συνταγή θα σας εμπνεύσει να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο της ελληνικής κουζίνας.
Η επιτυχία αυτής της συνταγής κρύβεται στην απλότητα των υλικών και στην εύκολη διαδικασία που θα σας παρουσιάσω βήμα βήμα, ώστε να δημιουργήσετε ένα φαγητό που θα σας εκπλήξει με τη γεύση του.
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
6-7 κρεμμύδια μεγάλα
500 γρ. κιμά ανάμικτο
100 γρ. ρύζι καρολίνα
1 πιπεριά πράσινη
3-4 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. χυμό ντομάτας
1/2 φλ.κ. κρασί κόκκινο
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
6-7 large onions
500 gr. mixed minced meat
100 gr. Carolina rice
1 green pepper
3-4 tbsp parsley
1 tbsp tomato paste
300 gr. tomato juice
1/2 small cup red wine
1 small cup olive oil
1/2 tsp. sweet paprika
Salt Pepper
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε 6-7 κρεμμύδια μεγάλα, τα πλένουμε και τα χαράζουμε μέχρι τη μέση (κατακόρυφα).
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίσουν να ανοίγουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Ξεχωρίζουμε ένα ένα τα φύλλα από τα κρεμμύδια και κρατάμε 3-4 από τις καρδιές τους για να τις χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο (χρησιμοποιούμε ένα σίρμα για να σπάσουμε τα μεγάλα κομμάτια του κιμά).
- Ρίχνουμε τις καρδιές από τα κρεμμύδια, τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και αφού τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά, σβήνουμε με μισό φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα ή γλασέ (μισή κούπα) αφού το πλύνουμε καλά, 250-300ml νερό ζεστό (1 κούπα), μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
- Τώρα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (1-2 κ.σ.), γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα των κρεμμυδιών, τα τυλίγουμε και τα βάζουμε στο σκεύος χωρίς κενά μεταξύ τους, με το άνοιγμα προς τα κάτω.
- Για τη σάλτσα: σε ένα μπολ βάζουμε 250-300 γραμμάρια χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τους κρεμμυδοντολμάδες με τη σάλτσα, ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 1-1,5 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
