konstantinas-kitchen-lachanorizo
Λίγα Υλικά Φαγητά

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο, ένα εξαιρετικά υγιεινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό στο τραπέζι μας.

Φτιάχνεται με λίγα και απλά υλικά, αποτελώντας ένα ιδανικό γεύμα για όσους επιδιώκουν μια εναλλακτική διατροφή χωρίς κρέας ή και κατά τις περιόδους νηστείας. Για ακόμη πιο πλούσια γεύση, αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί φέτα, για να απογειώσετε την απόλαυση αυτού του παραδοσιακού πιάτου.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και ταυτόχρονα χαμηλό σε λιπαρά, για το λόγο αυτό αποτελεί το ιδανικό γεύμα για όσους επιδιώκουν έναν υγιεινό και εναλλακτικό τρόπο διατροφής.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
1 κιλό λάχανο
200 γρ. ρύζι γλασέ (ή καρολίνα)
2 καρότα μέτρια
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
1 kilo cabbage
200 gr. rice (glaze or Carolina)
2 medium carrots
1 large onion
1/2 bunch parsley
1 tbsp tomato paste
1 tsp sweet paprika
1 small cup olive oil
Salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάχανο κομμένο σε λωρίδες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  3. Τώρα ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 2 μεσαία καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι και 2 κούπες ζεστό νερό (500ml).
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  5. Τώρα προσθέτουμε 200 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή καρολίνα (αφού πρώτα το πλύνουμε καλά), προσθέτουμε άλλες 2 κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (20-30 λεπτά).
  6. Που και που ανακατεύουμε ελαφρώς και αν χρειαστεί συπληρώνουμε λίγο νεράκι.
  7. Όταν μαγειρευτεί το φαγητό μας αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε σκέτο ή με λίγη φέτα τριμμένη.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *