Κολοκυθοανθοί με Ρύζι στο Φούρνο, ένα φανταστικό πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα και τη λεπτή γεύση των κολοκυθανθών με τα αρώματα του καλοκαιριού.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα λαχταριστό και υγιεινό γεύμα, αλλά και για όσους αγαπούν την πλούσια γεύση των κολοκυθοανθών. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα των κολοκυθοανθών με την πλούσια γεύση του ρυζιού και των αρωματικών.
Η συνταγή είναι ευέλικτη, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να προσθέσετε μυρωδικά ή μπαχαρικά για να προσδώσετε μια προσωπική πινελιά.
Σήμερα θα σας δείξω αναλυτικά την διαδικασία, βήμα προς βήμα, για να μπορέσετε να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή στο σπίτι σας. Ανυπομονώ να μοιραστώ αυτήν τη γευστική περιπέτεια μαζί σας!
Υλικά:
15-20 κολοκυθοανθοί
150 γρ. ρύζι γλασέ (ή καρολίνα)
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κολοκυθάκι μέτριο
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
80 γρ. φέτα
1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμ.
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
15-20 zucchini blossoms
150 gr. glutinous rice (or carolina)
1 large onion
1 medium zucchini
2 tbsp. parsley
2 tbsp. dill
2 tbsp. spearmint
80 gr. feta cheese
1 handful of cephalotiri, trimmed
1 small cup olive oil
Salt & Pepper
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε 15-20 κολοκυθοανθούς, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το στήμονα και από έξω τα μικρά τους φυλλαράκια. Τους πλένουμε προσεκτικά με δροσερό νεράκι, και τους τοποθετούμε σε μια στεγνή πετσέτα με το άνοιγμα προς τα κάτω για να στραγγίσουν.
- Σε χοντρό τρίφτη, τρίβουμε 1 κολοκυθάκι μέτριο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να βγάλει τα υγρά του.
- Στο μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γυαλίσει. Τώρα ρίχνουμε το τριμμένο κολοκυθάκι, αφού πρώτα το στίψουμε καλά με ένα τουλπάνι, τούλι, ή με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε 150 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή καρολίνα (μισή κούπα), μια κούπα ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο και βράζουμε για 6-7 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 80 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη.
- Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς μας με το μίγμα (όχι πολύ γιατί όταν φουσκώσει το ρύζι θα ανοίξουν), τους κλείνουμε προσεκτικά και τους τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε λαδώσει με λίγο ελαιόλαδο, με το άνοιγμα στην άκρη για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό (μισή κούπα περίπου), σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας) και ψήνουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο για άλλα 15 λεπτά περίπου.
- Μετά το ψήσιμο τους αφήνουμε έξω από το φούρνο για 10-15 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά τους και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
