Κεφτέδες Αφράτοι και Αρωματικοί, όπως τους φτιάχνουμε στο νησί, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Καλωσορίσατε στο καναλάκι μου! Σε αυτό το βίντεο θα σας αποκαλύψω πώς η μαγεία της αγάπης, μεταμορφώνεται σε ένα ζουμερό και αρωματικό, μαμαδίστικο κεφτεδάκι.
Εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές συνταγές και την αγάπη μου για το καλό φαγητό, σήμερα μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή για τέλεια, ζουμερά και αρωματικά κεφτεδάκια, όπως τα φτιάχνουμε στο νησί μου τη Λέσβο.
Είτε τα σερβίρετε ως πρωταγωνιστές σε ένα γεύμα, είτε ως νόστιμο ορεκτικό, αυτά τα κεφτεδάκια θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις και θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους.
Προσκαλέστε την οικογένεια και τους φίλους σας σε ένα τραπέζι γεμάτο γεύση και ευχάριστες στιγμές και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για πάντα.
Δοκιμάστε τη συνταγή μου και γράψτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
500γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμικτο)
1 κρεμμύδι μεσαίο
1 αυγό μεσαίο
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
3-4 κ.σ. μαϊντανό
2-3 κ.σ. δυόσμο
1 σφηνάκι ούζο
2 κ.σ. ξύδι
2-3 κ.σ. λάδι
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
500g minced meat (beef or mixed)
1 medium onion
1 medium egg
2 slices of bread (stale)
3-4 tbsp parsley
2-3 tbsp spearmint
1 shot of ouzo
2 tbsp vinegar
2-3 tbsp oil
salt & pepper
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 σφηνάκι ούζο, 1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο, 1 αυγό μεσαίο, 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο, 3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, τις 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, τις οποίες πρώτα μουλιάζουμε σε λίγο νερό, αφαιρούμε την κόρα και τις στίβουμε καλά και τέλος 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Μετά τη μια ώρα ζυμώνουμε ακόμη λίγο τον κιμά μας, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από αλεύρι (αν θέλουμε).
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα σκεύος με λάδι που έχει κάψει καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά.
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
