Κεφτεδάκια-κοτόπουλου-με-ρύζι-konstantinas-kitchen
Φαγητά

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με ρύζι

Καλωσορίσατε στην κουζινούλα μου! Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί νόστιμα και αρωματικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με ρύζι, μια συνταγή που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!

Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με ρύζι είναι γεμάτα αρώματα και γεύση. Τρυφερά και ζουμερά μέσα, ευχάριστα στο στόμα και με ωραία χρυσαφένια τραγανή κρουστα.

Η προετοιμασία τους είναι παιχνιδάκι. Ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό φαγητό που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους.

Μπορείτε να τα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο ή σαν σνακ για μια ευχάριστη πρωτεΐνη πρόσληψη. Αυτά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με ρύζι είναι μια απόλυτα ελκυστική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
200 γρ. ρύζι κίτρινο βρασμένο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. σπορέλαιο
1 μεγάλο καρότο
1 αυγό μεσαίο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. μίγμα για κοτόπουλο
1/2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. αλάτι
φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Ingredients:
500 gr. minced chicken
200 gr. parboiled rice boiled
3 tbsp breadcrumbs
2 tbsp vegetable oil
1 large carrot
1 egg
1 tsp oregano
1/2 tsp. sweet paprika
1/2 tsp. chicken mix
1/2 tsp. curry
1 tsp salt
breadcrumbs for breading
oil for frying

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου, 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού μίγμα για κοτόπουλο, μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζυμώνουμε.
  2. Προσθέτουμε 1 μεγάλο καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη, 200 γραμμάρια ρύζι κίτρινο βρασμένο (κρύο) και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μέγεθος ενός καρυδιού, βρέχοντας λίγο τα χέρια μας για να μην κολλάει το μίγμα και τα περνάμε από τριμμένη φρυγανιά.
  4. Σε ένα σκεύος βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τα κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να πάρουν όμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *