Γιαουρτογλυκό-βερίκοκο-με-3-μόνο-υλικά-konstantina's-kitchen
Γλυκά

Γιαουρτογλυκό βερίκοκο με 3 μόνο υλικά

Γιαουρτογλυκό βερίκοκο με 3 μόνο υλικά, μια απλή αλλά γευστική επιλογή για να απολαύσετε ένα δροσερό, ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο.

Σήμερα ακολουθώντας πολύ απλά βήματα θα φτιάξουμε το πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά. Ένα εξαιρετικά νόστιμο, ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό.

Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε στην οικογένεια και τους καλεσμένους σας με αυτό το εύκολο καλοκαιρινό γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές όλων!

Υλικά:

2 φακελάκια ζελέ βερίκοκο (2Χ100 γρ.)

1 κομπόστα ροδάκινο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 ml νερό βραστό

400 ml νερό παγωμένο

Ingredients:

2 sachets of apricot jelly (2X100 gr)

1 peach compote

200 gr. greek yoghurt

200 ml boiled water

400 ml ice water

Εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 200 ml (1 ποτήρι) βραστό νερό. Προσθέτουμε το περιεχόμενο 2 φακέλων ζελέ βερίκοκο (200 γρ.) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  2. Τώρα προσθέτουμε 400 ml (2 ποτήρια) νερό παγωμένο, από το ψυγείο και το σιρόπι από μια μεγάλη κομπόστα ροδάκινο (250-300 ml περίπου) και ανακατεύουμε.
  3. Σε μια φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μισό μίγμα για ζελέ και τα μισά ροδάκινα από την κομπόστα, τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί (1-2 ώρες).
  4. Τώρα στο μπολ με το υπόλοιπο μίγμα για ζελέ προσθέτουμε 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός ψυγείου) μέχρι να το χρειαστούμε.
  5. Αφού κρυώσει το ζελέ και σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε προσεκτικά το μίγμα με το γιαούρτι, την υπόλοιπη κομπόστα ροδάκινο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  6. Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό μας, βυθίζουμε τη φόρμα σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *