konstantinas-kitchen-paschalina-koulourakia-vanilias-afrata
Γλυκά Κουλουράκια - Μπισκότα

Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας αφράτα

Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου…

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας μια παλιά, αγαπημένη οικογενειακή συνταγή για τα πιο αφράτα και αρωματικά πασχαλινά κουλουράκια! Αυτά τα κουλουράκια δεν είναι απλώς ένα γλυκό, είναι αναμνήσεις, στιγμές και αρώματα που γεμίζουν το σπίτι με θαλπωρή.

Με σεβασμό στην παράδοση και πολλή αγάπη, σας δείχνω πώς τα φτιάχνουμε στην οικογένειά μας, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, για να γεμίζουμε το σπίτι με γέλια και μοσχοβολιές κάθε Πάσχα.

Με αγάπη,
Κωνσταντίνα

Δοκιμάστε τη συνταγή μου και γράψτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά για 75-80 κουλουράκια:
1,5 κιλό αλεύρι μαλακό ή γ.οχ.
250γρ. βούτυρο αγελάδος
500γρ. ζάχαρη
6 αυγά μεσαία
100ml γάλα
3 κ.γ. αμμωνία
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 βανιλίνες
1 αυγό για το άλειμμα

Ingredients for 75-80 cookies:
1.5 kg soft or all purpose flour
250 gr. cow butter
500 gr. sugar
6 medium eggs
100 ml milk
3 tsp. ammonia
2 tsp. baking powder
3 vanillins
1 egg for spreading

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική και χτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα 6 αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε.
  3. Σε 100 ml χλιαρό γάλα διαλύουμε 3 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία (15γρ.) και το ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού (10γρ.) μπέικιν πάουντερ, 3 βανιλίνες και χτυπάμε.
  4. Τώρα ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ (ή κουτάλα) μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι, να μην κολλάει στο χέρι και να πλάθεται εύκολα (θα χρειαστεί περίπου 1,5 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις).
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων, λαδώνουμε λίγο τον πάγκο μας και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
  6. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ και τα αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό (αν θέλουμε έντονο χρώμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τον κρόκο).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, σε 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *