Γιαουρτογλυκό με απίθανη γεύση, ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια του καλοκαιριού.
Το γιαουρτογλυκό είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό, που συνδυάζει τη φρεσκάδα και την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με τη γλύκα και τη γεύση από το ζελέ κεράσι.
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της ελληνικής κουζίνας και δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβετε το γιατί, όταν το δοκιμάσετε. Μπορείτε να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας μετά από ένα γεύμα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
Υλικά
2 φακ. των 100 γρ. ζελέ κεράσι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
100 γρ. κομπόστα βύσσινο
9-10 μπισκότα σαβαγιάρ
250 ml νερό βραστό
250 ml νερό παγωμένο
Ingredients
2 sachets of 100 gr. cherry jelly
500 gr. yoghurt
1 tbsp sugar (optional)
100 gr. cherry compote
9-10 savoiardi cookies
250 ml boiled water
250 ml ice cold water
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 2 φακελάκια των 100 γραμμαρίων ζελέ κεράσι, 250 ml βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά), 250 ml νερό παγωμένο, 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό και αναπατεύουμε καλά.
- Σε μια φόρμα για κέικ ρίχνουμε τα 2/3 από το μίγμα μας, 100 γραμμάρια κομπόστα βύσσινο ή κεράσι, τα σαβαγιάρ σπασμένα στη μέση και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
- Αφού σταθεροποιηθεί το γλυκό μας ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα και βάζουμε στο φυγείο για άλλες 3-4 ώρες να παγώσει καλά.
- Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας το βυθίζουμε σε μια κούπα με χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
