konstantinas-kitchen-fterouges-kotopoulou-sto-fourno-me-ntresingk-portokaliou-chicken-wings
Φαγητά

Φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με ντρέσινγκ πορτοκαλιού Chicken Wings

Καλωσήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θα σας παρουσιάσω τη συνταγή για τις πιο ζουμερές και νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με ένα απίστευτα γευστικό ντρέσινγκ πορτοκαλιού!

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο και οικονομικό πιάτο που θα σας κατακτήσει με τη γεύση και τα αρώματα, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Με τη γευστική μαρινάδα, τον κατάλληλο χρόνο ψησίματος και ένα πεντανόστιμο ντρέσινγκ, το κοτόπουλο θα είναι ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο εκρηκτικές γεύσεις. Αποτελεί ιδανική επιλογή για γεύματα με την οικογένεια ή φίλους, αλλά επίσης μπορεί να αποτελέσει μια εντυπωσιακή επιλογή για πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ετοιμαστείτε να δείτε αυτές τις φτερούγες κοτόπουλου να αποκτούν ένα υπέροχο χρώμα, να απελευθερώνουν αρώματα και να σας καταπλήξουν με την πλούσια γεύση τους.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
1 κιλό φτερούγες κοτόπ.
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σουμάκ
1/2 κ.γ. πάπρικα καπν.
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Υλικά για το ντρέσινγκ:
1/2 φλ.κ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
1 kilo of chicken wings
1 tsp oregano
1 tsp sumac
1/2 tsp. smoked paprika
1 tbsp mustard
1 clove of garlic
2 tbsp lemon juice
1/2 small cup olive oil
salt & pepper

Ingredients for the dressing:
1/2 small cup Orange juice
1 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
1 tbsp mustard
1/2 tsp. honey
1/2 tsp. Bukovo
1 clove of garlic
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Από τις φτερούγες κόβουμε και αφαρούμε την άκρη και τις χωρίζουμε σε δύο μερη (τις κόβουμε στην κλείδωση) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ, μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στις φτερούγες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μίγμα της μαρινάδαςκαι κάνουμε ένα καλό μασάζ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-6 ώρες.
  4. Τώρα στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετούμε τη σχάρα.
  5. Βάζουμε τις φτερούγες πάνω στη σχάρα και ψήνουμε σε 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (30-40 λεπτά).
  6. Για το ντρέσινγκ:
    Σε ένα σέικερ ή μίξερ βάζουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό και χτυπάμε καλά.
  7. Περιχύνουμε τις φτερούγες με το ντρέσινγκ και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *