konstantinas-kitchen-folitses-patatas-gemistes
Λίγα Υλικά Φαγητά

Φωλίτσες πατάτας γεμιστές

Οι νόστιμες γεμιστές φωλίτσες πατάτας με μανιτάρια και τυριά είναι μια πραγματική απόλαυση, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για δείπνο, τραπέζια με φίλους και πολλές άλλες περιστάσεις.

Η αρμονία μεταξύ των υλικών δημιουργεί έναν πλούτο γεύσης που ικανοποιεί τις αισθήσεις σας σε κάθε μπουκιά.

Ξεχωρίζουν για την απίστευτη γεύση και τον ανεπανάληπτο συνδυασμό υλικών. Ξεκινώντας από την κρεμώδη βάση από πουρέ πατάτας, αποκαλύπτεται η έκρηξη γεύσης που βρίσκεται μέσα.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
1 κιλό πατάτες βρασμένες
1 αυγό μεσαίο
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κ. μανιτάρια λευκά
5 φέτες μπέικον
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
150γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλ.κ. κρασί λευκό
1 κ.σ. βούτυρο
200γρ. τυρί γκούντα
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
1 kilo boiled potatoes
1 medium egg
2 tbsp parsley
2 tbsp olive oil

For the filling:
1/2 kg. white mushrooms
5 slices of bacon
1/2 tsp. thyme
1 clove of garlic
150 gr. cream cheese
1/2 small cup white wine
1 tbsp. butter
200 gr. gouda cheese
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε 1 κιλό πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Αφού κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε.
  3. Προσθέτουμε 1 αυγό μεσαίο, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στον πάγκο μας βάζουμε το μπολ με το μίγμα, ένα μπολ με 200 γραμμάρια τυρί γκούντα (τριμμένο σε ψιλό τρίφτη) και ένα μπολάκι με νερό.
  5. Βρέχουμε τα χέρια μας με το νερό για να μην κολλάει το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε. Εγώ χωρίζω το μίγμα ώστε να βγούνε 6 μεγάλες φωλιές, αν θέλετε μπορείτε να τις κανετε μικρότερες για να βγούνε παραπάνω.
  6. Περνάμε τις μπαλίτσες από το τριμμένο τυρί από τη μία πλευρά (ή και από τις δύο αν θέλετε), τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με το τυρί από πάνω και με τα δάχτυλα φτιάχνουμε μια λακούβα για να βάλουμε τη γέμιση.
  7. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε μισό κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα.
  8. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους προσθέτουμε 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  9. Τώρα σβήνουμε με μισό φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Προσθέτουμε 150 γραμμάρια τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε τη γέμιση στις φωλίτσες πατάτας.
  11. Σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί γκούντα και ψήνουμε σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *