Εύκολο-σπιτικό-ψωμί-konstantinas-kitchen
Λίγα Υλικά

Ψωμί εύκολο σπιτικό

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε τον υπέροχο κόσμο της ζύμης και να ανακαλύψετε το μυστικό για το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο σπιτικό ψωμί που θα φτιάξετε ποτέ, χωρίς μίξερ ή το κουραστικό ζύμωμα στο χέρι, με τον πιο απλό τρόπο.

Ακολουθήστε βήμα βήμα τη διαδικασία και απολαύστε κάθε μπουκιά από το νόστιμο και αφράτο ψωμί που θα φτιάξετε, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, που θα σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί δεν το είχατε δοκιμάσει νωρίτερα.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά (7-9γρ.)
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ.κ. σπορέλαιο
300 ml. χλιαρό νερό
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Ingredients:
450 gr. all purpose flour
1 sachet of yeast (7-9gr.)
1 tsp. salt
1/2 tsp. sugar
1/2 small cup vegetable oil
300 ml. lukewarm water
a little sesame (optional)

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε 1 φακελάκι μαγιά (7-9 γραμμάρια), 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο, 300ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Τώρα αλευρώνουμε τον πάγκο μας, με τα δάχτυλα ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και την τυλίγουμε σε ρολό. Πιάνουμε το ρολό από τη μία άκρη και το τυλίγουμε ώστε να γίνει μία μπάλα.
  4. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία (άνοιγμα-τύλιγμα) για 4-5 φορές.
  5. Αλευρώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να “ξεκουραστεί” σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της (45-60 λεπτά).
  6. Τώρα βγάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
  7. Ανοίγουμε και τυλίγουμε για άλλη μια φορά το κάθε ζυμαράκι και φτιάχνουμε τα φρατζολάκια μας στο σχήμα που θέλουμε.
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40-50 λεπτά.
  9. Αφού διπλασιαστεί ο όγκος τους, χαράζουμε τα φρατζολάκια μας με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό για να γίνουν πιο τραγανά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *