Το μίλφειγ σε ποτήρι είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γλυκό που μπορείς να προετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα για να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σου σε ένα τραπέζι. Είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο που συνδυάζει την ευκολία στην παρασκευή του με την απολαυστική γεύση του.
Είναι η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι ελαφρύ μετά το φαγητό τους. Με την υπέροχη γεύση και την εντυπωσιακή παρουσία του, το εύκολο μίλφειγ σε ποτήρι θα κλέψει τις καρδιές των αγαπημένων σας.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση, προσφέροντας την τέλεια λύση για να ευχαριστήσετε συγγενείς και φίλους και να την απολαύσετε καθημερινά ή ακόμη και σε ξεχωριστές στιγμές. Όταν το σερβίρετε στο τραπέζι, μπορείτε να το διακοσμήσετε με σαντιγί ή να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο γλυκό!
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
600ml γάλα
120γρ. ζάχαρη
60γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά μεσαία
50γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 βανιλίνη
100γρ. φυτική ζαχαροπλαστικής (με ζάχαρη)
Ingredients:
1 sheet of puff pastry
600ml of milk
120gr. sugar
60gr. corn starch
2 medium eggs
50gr. butter
1 tbsp lemon zest
1 vanillin
100gr. vegetable shipping cream
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 αυγά μεσαία, 60 γραμμάρια κορν φλάουρ, λίγο από το γάλα (1 φλιτζανάκι του καφέ περίπου) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο από τα 600ml γάλα με 120 γραμμάρια ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και βάζουμε πάνω το σκεύος με τα αυγά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά και μόλις γίνει μια ωραία παχύρευστη κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στην κρέμα 50 γραμμάρια βούτυρο, 1 βανιλίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Για να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα αν θέλουμε τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, εφαρμόζουμε πάνω στην κρέμα μια μεμβράνη (για να μην κάνει πέτσα) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Στο μεταξύ σε αντικολλητικό χαρτί βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τετραγωνάκια (2Χ2 εκ. περίπου).
Τα μεταφέρουμε στο ταψί, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, σε 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Κρατάμε στην άκρη περίπου το 1/3 από τα σφολιατάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος και τα υπόλοιπα τα ανοίγουμε ένα-ένα στη μέση.
Σε μπολ βάζουμε 100 γραμμάρια φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής (με ζάχαρη) κρύα από το ψυγείο και τη χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνει μία ωραία σφιχτή σαντιγί.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατεύουμε καλά με σίρμα να αφρατέψει και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη σαντιγί.
Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα σπασμένα σφολιατάκια, την ανακατεύουμε απαλά, τη μοιράζουμε στα μπολάκια μας και τη στρώνουμε καλά.
Με τα χέρια μας θρυμματίζουμε τα σφολιατάκια που έχουμε κρατήσει και βάζουμε μια στρώση σε κάθε μπολάκι.
Στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί (με ένα κορνέ), αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
