konstantinas-kitchen-choirino-riganato-tigania-
Φαγητά

Χοιρινό ριγανάτο – τηγανιά

Σας καλωσορίζω σε ένα ακόμα γευστικό ταξίδι στο κανάλι μου, όπου σας παρουσιάζω μια κλασική ελληνική συνταγή που θα λατρέψετε. Χοιρινό Ριγανάτο ή Τηγανιά Χοιρινή! Αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς, και το καλύτερο; Φτιάχνεται με λίγα και απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

Είτε είστε έμπειροι στην κουζίνα είτε μόλις ξεκινάτε, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Με τη ζουμερή γεύση του χοιρινού κρέατος, την αρωματική ρίγανη, αυτό το φαγητό είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό κυρίως πιάτο. Συνδυάστε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Αν πάλι θέλετε κάτι πιο ελαφρύ ή ψάχνετε για έναν μεζέ για τη μπύρα σας, αυτή η συνταγή είναι εξίσου ιδανική! Μπορεί να σταθεί επάξια και ως μεζές, με τη μοναδική του γεύση να συντροφεύει τις χαλαρές σας στιγμές με φίλους.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή και δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη εμπειρία στην κουζίνα. Γιατί με την απλότητα έρχεται και η γεύση, και αυτό το φαγητό είναι το απόλυτο παράδειγμα!

Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές. Αν σας άρεσε η συνταγή μου, πατήστε το like και μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
700γρ. χοιρινό (λαιμό ή μπούτι)
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ.κ. κρασί λευκό
1/2 φλ.κ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο

Ingredients:
700 gr. pork (neck or thigh)
1 large onion
1 clove of garlic
1 small cup white wine
1/2 small cup lemon juice
1 tbsp of mustard
1 tbsp honey
2 tsp oregano
1/2 small cup olive oil

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε 700 γραμμάρια χοιρινό λαιμό, σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μπουκιές.
  2. Μόλις το κρέας πάρει ωραίο χρώμα και θωρακιστεί καλά απ’ όλες τις πλευρές προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
  3. Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 300ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (50-60 λεπτά περίπου). Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ακόμη νεράκι.
  5. Στο μεταξύ σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Όταν το κρέας μας μαλακώσει καλά, προσθέτουμε στο σκεύος το μείγμα με τον χυμό λεμονιού, 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  7. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρυζάκι και απολαμβάνουμε…

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *