konstantinas-kitchen-afrata-almyra-koulourakia-me-tyrenia-gefsi
Κουλουράκια - Μπισκότα Σνακ

Αφράτα αλμυρά κουλουράκια με τυρένια γεύση

Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα σας έχω μια συνταγή που είμαι σίγουρη ότι αμέσως θα γίνει η αγαπημένη σας. Τα πιο αφράτα, αλμυρά κουλουράκια με τυρένια γεύση και πολύ λίγα υλικά!

Αυτή η συνταγή είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Είναι το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, θα τα παίρνετε μαζί σας παντού για να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή!

Είτε ψάχνετε κάτι γρήγορο και χορταστικό για το πρωινό σας, είτε χρειάζεστε ένα νόστιμο διάλειμμα το απόγευμα, είτε θέλετε να γεμίσετε το κολατσιό σας για το σχολείο ή τη δουλειά, αυτά τα κουλουράκια είναι η τέλεια λύση. Είναι επίσης ιδανικά για την παραλία ή κάθε στιγμή που θέλετε κάτι που θα ικανοποιήσει την πείνα σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί πολλά υλικά ή περίπλοκες διαδικασίες. Με απλά βήματα και λίγα υλικά, θα έχετε τα πιο αφράτα και αρωματικά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η τυρένια τους γεύση είναι απλά ανεπανάληπτη και θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Ελάτε μαζί μου για να ανακαλύψετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε αυτά τα απίστευτα νόστιμα κουλουράκια. Μην ξεχάσετε να κάνετε like και subscribe για να μην χάσετε καμία από τις νόστιμες συνταγές μου!

Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
500 αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
100γρ. τυρί ρεγκάτο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
200 ml. σπορέλαιο
150 ml νερό χλιαρό
λίγο αλάτι
1 κρόκο για το άλειμμα

Ingredients:
500 flour (self-rising)
100 gr. regatta cheese
1 tsp (full) sweet paprika
200 ml. vegetable oil
150 ml. lukewarm water
a little salt
1 yolk for the spread

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 100 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο τριμμένο σε ψιλό τριφτη και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τώρα ρίχνουμε 200ml σπορέλαιο, 150ml νερό χλιαρό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια (36 τεμάχια περίπου) και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ρεγκάτο τριμμένο ή σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμούς (αντιστάσεις, μεσαία σχάρα) για 35-40 λεπτά περίπου. Όταν τα βάλουμε από τον φούρνο πρέπει να είναι ακόμη λίγο μαλακά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *