Ζουμερό Χοιρινό με την πιο Νόστιμη Σάλτσα – Η Απόλυτη Συνταγή για Όλους!
Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θα σας αποκαλύψω τη μυστική μου συνταγή για ζουμερό χοιρινό στην κατσαρόλα με την πιο γευστική σάλτσα που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Είναι μια συνταγή που συνδυάζει απλότητα, ταχύτητα και εκρηκτική γεύση, ιδανική για κάθε περίσταση, από το καθημερινό τραπέζι μέχρι μια ξεχωριστή γιορτή με φίλους και συγγενείς.
Με λίγα και απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα πιάτο που εντυπωσιάζει και ευχαριστεί τους πάντες. Δεν χρειάζεται να είστε έμπειροι στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για να σας καθοδηγήσει με ευκολία βήμα προς βήμα.
Με αποτέλεσμα να ζουμερό, τρυφερό χοιρινό που λιώνει στο στόμα, βουτηγμένο σε μια πλούσια, αρωματική σάλτσα που κερδίζει τις εντυπώσεις! Είτε θέλετε να φτιάξετε ένα ζεστό οικογενειακό γεύμα για την Κυριακή είτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο δείπνο, αυτό το πιάτο είναι η ιδανική επιλογή.
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές. Αν σας άρεσε η συνταγή μου, πατήστε το like και μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινή σπάλα
300 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 καρότο μεσαίο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
1 kg pork shoulder
300 g white mushrooms
1 large onion
1 medium carrot
1 clove of garlic
1 small cup white wine
1 small cup heavy cream
1 small cup olive oil
1 tsp sweet paprika
salt & pepper
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε αλάτι πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και κάνουμε ένα καλό μασάζ.
- Στην κατσαρόλα μας ή σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε καλά το κρέας.
- Μόλις το κρέας πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε από το σκεύος, συμπληρώνουμε άλλο μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μέχρι να γίνει διάφανο.
- Τώρα προσθέτουμε 1 καρότο μέτριο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη, 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ επιστρέφουμε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει και 2 κούπες ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (40-50 λεπτά περίπου). Αν χρειάζεται μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο ακόμη νεράκι.
- Τώρα προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
