konstantinas-kitchen-trufakia-me-fystikia-kai-karamela
Γλυκά Λίγα Υλικά

Τρουφάκια με φυστίκια και καραμέλα

Τρουφάκια με φυστίκια και καραμέλα, μία εξαιρετική επιλογή για τις γιορτινές μέρες, καθώς συνδυάζουν την ιδιαίτερη γεύση του φυστικιού με την πλούσια γεύση της καραμέλας.

Αυτά τα γλυκάκια είναι πραγματικά απολαυστικά και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής σε κάθε μπουκιά.

Η ευκολία στην προετοιμασία τους τα καθιστά ιδανικά για την περίοδο των γιορτών, επιτρέποντάς σας να προσφέρετε στους αγαπημένους σας κάτι εξαιρετικό, χωρίς πολύ κόπο και με μόνο 4 υλικά.

Προετοιμαστείτε να απολαύσετε τις εκφράσεις ευτυχίας και τα θετικά σχόλια των καλεσμένων σας, καθώς η ασυναγώνιστη γεύση τους ξεσηκώνει τις αισθήσεις και δημιουργεί αξέχαστες στιγμές.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο γλυκό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
200γρ. καραμελωμένοζαχαρούχο γάλα
200γρ. μπισκότα πτι μπερ
100γρ. φυστίκια (πίνατς αλατισμένα)
150γρ. κουβερτούρα

Ingredients:
200 gr. caramelized sweetened milk
200 gr. petit beurre biscuits
100 gr. salted peanuts
150 gr. chocolate couverture

Εκτέλεση

  1. Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε 200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ.
  2. Βγάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και βάζουμε 100 γραμμάρια φυστίκια πίνατς (αλατισμένα) και τα ψιλοκόβουμε όσο θέλουμε.
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, τα μισά από τα ψιλοκομμένα φυστίκια (50 γραμμάρια περίπου) και τα τριμμένα μπισκότα.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και χωρίζουμε το ζυμαράκι σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε 2 μπαστούνια μήκους 30 εκατοστών περίπου.
  5. Χωρίζουμε το ένα μπαστούνι σε όσα μέρη θέλουμε, αναλόγως πόσο μεγάλα θέλουμε να φτιάξουμε τα τρουφάκια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια. Το δεύτερο μπαστούνι αν θέλουμε το κρατάμε ολόκληρο για να το κόψουμε αργότερα σε φετούλες.
  6. Τοποθετούμε τα μπαλάκια και το μπαστούνι σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Τώρα ψιλοκόβουμε 150 γραμμάρια κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φουρνάκι μικροκυμμάτων.
  8. Στη λιωμένη κουβερτούρα ρίχνουμε τα υπόλοιπα τριμμένα φυστίκια (50 γραμμάρια περίπου) και ανακατεύουμε καλά.
  9. Περνάμε τα τρουφάκια μας από τη λιωμένη κουβερτούρακαι με την υπόλοιπη κουβερτούρα αλείφουμε το μπαστουνάκι.
  10. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να σφίξει η επικάλυψη. Κόβουμε το μπαστουνάκι σε φετούλες και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *