konstantinas-kitchen-tarta-me-spanaki-kai-tyria
Πίτες - Σφολιάτες Φαγητά

Τάρτα με σπανάκι και τυριά

Αυτή η τάρτα με σπανάκι και τυριά είναι μια λαχταριστή παραλλαγή της παραδοσιακής σπανακόπιτας, που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση σε οποιαδήποτε περίσταση!

Η λαχταριστή γέμιση από σπανάκι, αρωματική πιπεριά φλωρίνης και νόστιμα τυριά έχει την τέλεια ισορροπία γεύσεων, ενώ το φύλλο σφολιάτας προσθέτει μια αφράτη και τραγανή υφή που θα σας κάνει να την λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά.

Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση, ιδανική για να την απολαύσετε με έναν καφέ το πρωί, ως ένα γρήγορο γεύμα ή ακόμα και σαν συνοδευτικό σε ένα δείπνο. Είναι η τέλεια λύση για όσους αναζητούν κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!

φτιαγμένη με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, είναι μια πραγματική λιχουδιά που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό σπανάκι
150-200γρ. τυρί φέτα
150-200γρ. ανθότυρο
50γρ. γραβιέρα
2 αυγά μεσαία
1 πιπεριά φλωρίνης
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κ.σ. άνηθο
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιμιγδάλι

Ingredients:
1 puff pastry
1 kilo of spinach
150-200 gr. feta cheese
150-200 gr. anthotyro or cottage
50 gr. graviera (greek hard cheese)
2 medium eggs
1 red pepper
2 fresh onions
3 tbsp anise
1/2 small cup olive oil
2 tbsp semolina

Εκτέλεση

  1. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το πλένουμε πολύ καλά, το βάζουμε σε κούπα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το αφήνουμε λίγο να βγάλει τα υγρά του.
  2. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει πολύ καλά και το στίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλει τα υγρά τους.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2 φρέσκα κραμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, προσθέτουμε 1 κιλό σπανάκι αφού το στίψουμε πολύ καλά και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες, 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο και μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  5. Τώρα ρίχνουμε 2 μέτρια αυγά χτυπημένα, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι, 150-200 γραμμάρια τυρί φέτα και 150-200 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  7. Σε ένα ταψί ή ταρτιέρα 30-32 εκατοστών τοποθετούμε 1 φύλλο σφολιάτας, κόβουμε τις άκρες και με ένα πηρούνι το τρυπάμε καλά.
  8. Βάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα(50 γραμμάρια περίπου).
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχαρα του φούρνου (κάτω κάτω) για 30-35 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *