Συκώτι Μοσχαρίσιο Σοτέ με Καραμελωμένα Κρεμμύδια, μια παρεξηγημένη αλλά απίστευτα νόστιμη λιχουδιά!
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ένα φαγητό που είτε το λατρεύεις είτε το αποφεύγεις, όμως με αυτή τη συνταγή θα αλλάξετε γνώμη! Στο σημερινό βίντεο, σας δείχνω πώς να μετατρέψετε αυτό το θρεπτικό υλικό σε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, γεύση και απλότητα που κερδίζει και τους πιο δύσπιστους.
Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη ζουμερή υφή του συκωτιού, το πλούσιο άρωμα του λευκού κρασιού και τη γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών, είναι ένας συνδυασμός που σαγηνεύει ακόμα και όσους δεν έχουν ποτέ αγαπήσει το συκώτι!
Αν αναζητάτε έναν υγιεινό και γευστικό τρόπο να το απολαύσετε ή θέλετε να πείσετε τους γύρω σας να το δουν με άλλο μάτι, αυτή η συνταγή είναι η απάντηση. Είτε το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό για τη μπύρα ή το κρασί σας, αυτή η συνταγή θα γίνει το αγαπημένο σας γευστικό “χαρτί” για κάθε περίσταση.
Δοκιμάστε τη συνταγή μου και γράψτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα
μαϊντανό για γαρνίρισμα
1 ποτήρι γάλα
Ingredients:
500 gr. beef liver
2 large onions
1 clove of garlic
1 small cup white wine
1 small cup olive oil
1 tsp. thyme or oregano
juice of 1/2 lemon
1 tbsp. mustard
parsley for garnish
1 glass of milk
Εκτέλεση
- Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες πάχους 1-2 εκατοστών περίπου, το βάζουμε σε βαθύ μπολ και το καλύπτουμε με γάλα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
- Τώρα το στραγγίζουμε καλά (δεν το ξεπλένουμε), το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και με λίγο χαρτί το ταμπονάρουμε ώστε να φύγει η περιττή υγρασία.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και να καραμελώσουν (10-12 λεπτά).
- Τώρα ρίχνουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το συκώτι. Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα (2-3 λεπτά).
- Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ή ρίγανη), αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και το ρίχνουμε στο φαγητό, προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνει το συκώτι).
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε με φρεσκοψημένο ψωμάκι..
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
