Σπιτικός-Γύρος-Κοτόπουλο-konstantinas-kitchen
Φαγητά

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός

Σπιτικός Γύρος Κοτόπουλο, η απόλυτη γευστική εμπειρία στην άνεση του σπιτιού σας.

Εμπνευσμένη από την πλούσια ελληνική κουζίνα και την παράδοση των γεύσεων, σήμερα σας παρουσιάζω την τέλεια συνταγή για τον πιο νόστιμο και τρυφερό γύρο κοτόπουλο και πώς να τον προετοιμάσετε και να τον ψήσετε στην άνεση της κουζίνας σας.

Απολαύστε τη μυρωδιά που γεμίζει τον αέρα, με την υπόσχεση των νόστιμων στιγμών που έρχονται. Ανακαλύψτε τον κόσμο των γεύσεων που αναδεικνύουν την παράδοση του ελληνικού γύρου, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν το προσωπικό σας άγγιγμα.

Ζήστε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, με οικογενειακές και φιλικές συζητήσεις και την ακαταμάχητη μυρωδιά του φρεσκοψημένου γύρου κοτόπουλου να γεμίζουν τον αέρα.

Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
(στήθος & μπούτι)
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
1/2 κ.γ. σουμάκ (μπαχαρικό)
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
1 kg chicken fillet
(breast & leg)
1 shot of white wine
1 shot of olive oil
1 tsp. sweet paprika
1 tsp. oregano
1 tsp. dried onion
1/2 tsp. sumac (spice)
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο, στήθος και μπούτι (χωρίς την πέτσα). Προσθέτουμε 1 σφηνάκι κρασί λευκό, 1 σφηνάκι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, μισό κουταλάκι του γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με όξινη γεύση), 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο, αλάτι, πιπέρι, βάζουμε τα γάντια μας και κάνουμε ένα καλό μασάζ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  2. Τώρα λαδώνουμε καλά ένα σχαροτήγανο (ή την ψηστιέρα μας) με λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε το κοτόπουλό μας. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από τη μία πλευρά. Τώρα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και βάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί καλά.
  3. Αφού ψηθούν τα φιλέτα μας, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού (προαιρετικά).

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *