konstantinas-kitchen-soutzoukakia-lachtarista-kai-pentanostima
Φαγητά

Σουτζουκάκια λαχταριστά και πεντανόστιμα

Σουτζουκάκια λαχταριστά και πεντανόστιμα, ένα εκπληκτικά νόστιμο μαμαδιστικό φαγητό, γεμάτο αρωματικές νότες και εκλεπτυσμένη γεύση.

Η σάλτσα ντομάτας που τα περιβάλλει είναι πλούσια, με το μοναδικό άρωμα του κύμινου που τους προσδίδει μια ελαφριά πικάντικη νότα και τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

Η προετοιμασία τους είναι απλή και γρήγορη, φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για όσους αναζητούν μια γρήγορη, νόστιμη και χορταστική συνταγή.

Αυτό το μαμαδιστικό φαγητό είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, καθώς η γεύση του είναι τόσο εντυπωσιακή που κερδίζει τις καρδιές των μικρών και των μεγάλων. Σερβίρεται τέλεια με πατατές τηγανητές, ρύζι ή πουρέ, προσφέροντας μια πλήρη γευστική εμπειρία που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά για τα σουτζουκάκια:
1/2 κ. κιμά ανάμικτο
1 αυγό μεσαίο
6 κ.σ. φρυγανιά τριμμ.
1 φλ.κ. κρασί ημίγλυκο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα:
300 γρ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ.κ. κρασί ημίγλυκο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Ingredients for the sutzukakia:
1/2 kilo minced meat
1 medium egg
6 tbsp. breadcrumbs
1 small cup semi-sweet wine
1-2 cloves of garlic
1/2 tsp. cumin
2 tbsp. olive oil
1 tbsp. vinegar
Salt Pepper
flour for frying

Ingredients for the sauce:
300 gr. tomato juice
1 medium onion
1 clove of garlic
1 small cup semi-sweet wine
1 tsp sugar
1/2 small cup olive oil
Salt Pepper

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 αυγό μεσαίο, 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο (ή και περισσότερο αν θέλουμε), 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ημίγλυκο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  3. Τώρα ζυμώνουμε λίγο ακόμη τον κιμά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
  5. Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ημίγλυκο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 300 γραμμάρια χυμό ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
  6. Τώρα βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα, αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο νεράκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *