Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας άλλη μια αγαπημένη μου συνταγή για Ραβανί – Ινδοκάρυδο.
Ετοιμαστείτε να υποκύψετε στον απόλυτο πειρασμό, με τη συνταγή του πιο αφράτου και ζουμερού Ινδοκάρυδου. Καθώς κόβετε το πρώτο κομμάτι, το άρωμα του Ινδοκάρυδου που αναδύεται και απλώνεται γύρω σας, σας καλεί να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.
Αυτή η γαστρονομική δημιουργία συνδυάζει την πλούσια γεύση του Ινδοκάρυδου με την απαλή και αφράτη υφή ενός σιροπιαστού γλυκού, αφήνοντας στο στόμα σας μια αίσθηση ισορροπίας ανάμεσα στη γλύκα του σιροπιού και στην εξωτική γεύση της καρύδας.
Καλέστε την οικογένεια και τους φίλους σας να μοιραστούν μαζί σας αυτή την εξαιρετική εμπειρία γεύσης. Σερβίρετε το σιροπιαστό Ινδοκάρυδο με μια μπάλα παγωτού για έναν συνδυασμό από γεύσεις που θα συναρπάσει και θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Υλικά για το ραβανί:
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
450 γρ. ζάχαρη
6 αυγά μεσαία
200 ml γάλα χλιαρό
500 γρ. φαρίνα κόκκινη
150 γρ. ινδική καρύδα
3 βανιλίνες
Υλικά για το σιρόπι:800 ml νερό
650 γρ. ζάχαρη
φλούδα ενός λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
(Σιροπιάζουμε το γλυκό μας καυτό με κρύο σιρόπι ή και αντίστροφα, κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι)
Ingredients for the cake:
250 gr. butter or margarine
450 gr. sugar
6 medium eggs
200 ml warm milk
500 gr. self raising flour
150 gr. coconut
3 vanillins
Ingredients for the syrup:
800 ml of water
650 gr. sugar
peel of a lemon
2 tbsp lemon juice
(We syrup our hot cake with cold syrup or vice versa, cold cake with hot syrup)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να έχει κρυώσει ώσπου να το χρειαστούμε. Σε ένα σκεύος βάζουμε 650 γραμμάρια ζάχαρη, προσθέτουμε 800 ml νερό, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, τη φλούδα από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε 450 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Τώρα συνεχίζοντας να χτυπάμε, προσθέτουμε ένα-ένα τα 6 αυγά.
- Αφού ρίξουμε και το τελευταίο αυγό, χτυπάμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε 200 ml γάλα χλιαρό, 3 βανιλίνες και 150 γραμμάρια ινδική καρύδα.
- Τώρα ρίχνουμε 500 γραμμάρια φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αφού πρώτα βουτυρο-αλευρώσουμε ένα ταψί μεγέθους 32Χ27 εκατοστών περίπου, ρίχνουμε σε αυτό το μίγμα και το στρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά περίπου.
- Αφού βγάλουμε το καυτό γλυκό από τον φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και να “τραβήξει” το σιρόπι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
