konstantinas-kitchen-nistisimi-vegan-strifti-bougatsa
Γλυκά Χωρίς κατηγορία

Νηστίσιμη VEGAN στριφτή μπουγάτσα

Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου!
Σήμερα ετοιμάζουμε μια νηστίσιμη vegan στριφτή μπουγάτσα που θα σας ξετρελάνει! Τραγανή, αφράτη, γεμάτη γεύση και άρωμα, είναι ιδανική για κάθε περίοδο νηστείας αλλά και για όσους αποφεύγουν ζωικά προϊόντα.

Μια συνταγή πανεύκολη, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική εκδοχή της. Απολαύστε την με τον καφέ σας, στο πρωινό ή σαν γλυκό σνακ μέσα στη μέρα.

Δοκιμάστε τη συνταγή μου και γράψτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
6 φύλλα κρούστας
1 λίτρο νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
φλούδα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
σπορέλαιο για τα φύλλα
άχνη & κανέλα

Ingredients:
6 crust dough sheets
1 liter of water
1,5 glass of sugar
1 glass of fine semolina
1 lemon peel
2 vanillas
seed oil for the sheets
icing sugar & cinnamon

Εκτέλεση

  1. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 1,5 ποτήρι ζάχαρη, 1 λίτρο νερό, τη φλούδα από 1 λεμόνι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μία ωραία παχύρρευστη κρέμα.
  3. Τώρα την αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού, προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αν θέλουμε αδειάζουμε την κρέμα μας σε μια μεγάλη πιατέλα για να κρυώσει πιο γρήγορα και εφαρμόζουμε πάνω στην κρέμα μια μεμβράνη, ώστε να μην κάνει πέτσα.
  5. Όταν η κρέμα κρυώσει καλά, λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί περίπου 30 εκατοστών. Ραντίζουμε το πρώτο φύλλο με σπορέλαιο και από τη μεγαλύτερη πλευρά του, βάζουμε μια λωρίδα από την κρέμα μας.
  6. Το τυλίγουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε στο ταψί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί (σαν σαλιγκάρι).
  7. Λαδώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα (30-35 λεπτά περίπου).

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *