moschari-stifado-paradosiaki-sintagi-konstantinas-kitchen
Φαγητά

Μοσχάρι Στιφάδο Η απόλυτη παραδοσιακή γεύση!

Μοσχαράκι Στιφάδο Η απόλυτη παραδοσιακή γεύση!

Λαχταριστό, μελωμένο και γεμάτο αρώματα, το μοσχαράκι στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά! Σε αυτή τη συνταγή, σας δείχνω όλα τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο στιφάδο – με τρυφερό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα και πλούσια, λαχταριστή σάλτσα.

Αν αγαπάτε την ελληνική κουζίνα και τις συνταγές που γεμίζουν το σπίτι με απίστευτες μυρωδιές, τότε αυτό το φαγητό θα γίνει το αγαπημένο σας! Δείτε το βίντεο, ακολούθησε τα βήματα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα πιάτο γεμάτο παράδοση και νοστιμιά!

Δοκιμάστε τη μου συνταγή και πείτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (χτένι, ελιά, σπάλα κ.α.)
2 κιλά κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο
150ml χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλ.κ. κρασί κόκκινο
1 φλ.κ. ξύδι
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ.κ. ελαιόλαδο

Ingredients:
1 kg of beef (scallop, saber, etc.)
2 kg of shallots
1 large onion
150ml tomato juice
1 tbsp of tomato paste
1 small cup of red wine
1 small cup of vinegar
4-5 grains of allspice
1 sprig of rosemary
2 bay leaves
1 clove of garlic
2 small cups olive oil

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το ταμπονάρουμε με λίγο χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά υγρά.
  2. Σε κατσάρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας λίγο λίγο. Όταν το θωρακίσουμε καλά από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε από το σκεύος.
  3. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διάφανο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 150ml χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένο), 2 φύλλα δάφνης, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, το κρέας με τα υγρά του και προσθέτουμε ζεστό νερό ώσπου να σκεπαστεί το κρέας.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1-1,5 ώρα.
  6. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά (αν θέλουμε, για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, μπορούμε να τα σοτάρουμε αντί να τα βράσουμε). Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα.
  7. Μόλις μαλακώσει καλά το κρέας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι, 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, αν χρειάζεται συμπληρώνουμε και λίγο ζεστό νερό
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμάκι…

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *